Lanseringen av Ekoguiden Linköping ska hjälpa Linköpingsbor att konsumera medvetet!

Linköping är andra staden i Östergötland att få en helt egen Ekoguide. Ekoguiden finns på 14 orter runt om i landet – och nu är det dags att sätta Linköping på kartan. Häng med på en digital releasefest när vi lanserar Ekoguiden Linköping 21–27 juni!

Bakom arbetet med guiden står Sara Kronberg, Lovisa Back och Chloé Barbarich som tillsammans utgör den lokala redaktionen. Planerna på att starta upp en Ekoguide i Linköping tog fart sommaren 2020 då redaktionen smygstartade lanseringsarbetet via kampanjen “Sommar med Ekoguiden”.

Sedan dess har redaktionen besökt och recenserat flera verksamheter, och även lagt ned tid att översätta recensionerna till engelska. En stor utmaning i arbetet har varit att inte kunnat träffa varandra i och med pandemin. 

Trots att Linköping är en liten stad så finns det en hel del hållbara verksamheter här, men många har svårt att nå ut och bli hittade. Det är här vi kan göra en skillnad.

Ekoguiden ska göra det lättare för Linköpingsbor och besökare att upptäcka stadens alla medvetna verksamheter. I guiden samlas Linköpings schysta utbud inom ett flertal kategorier som kaféer, second hand, hälsokost, inredning, hantverk, kläder & skor, livsmedel, ekofrisörer, skönhet och reparatörer av olika slag.

Våra förväntningar med Ekoguiden är att både stötta och uppmärksamma det lokala hållbara utbudet och höja medvetenheten hos allmänheten om att de finns. Flera butiker vi besökt har exempelvis undrat hur vi hittat dit. 

Under lanseringsveckan bjuder vi på inspirerande intervjuer med några av stadens cirkulära verksamheter som ger sina bästa tips på hur det går att leva en mer cirkulär livsstil.

Välkommen att ta del av lanseringen på Facebook, Instagram och här på webben!

Sidan uppdateras löpande med mer information.

Intervjuer

▶︎ Intervju med Relove Me
Vi  slår oss ned och pratar med butiksägaren Matilda Scheibel Sahlin om hållbar konsumtion i möbelindustrin, och lär oss mer om olika sätt att renovera gamla möbler och ge bortglömda inredningsprylar nytt liv.
https://www.medvetenkonsumtion.se/medveten-konsumtion-moter-relove-me/

STÖD OSS