Om du funderar på att göra om hemma och vill göra det på ett miljövänligt sätt så är Relove Me i Linköping rätt ställe att gå till. Relove Me ligger i Hackefors och är en skattkammare med gamla möbler som fått nytt liv.

Vår redaktion för Ekoguiden i Linköping har besökt Relove Me i Linköping och pratat med butiksägaren Matilda Scheibel Sahlin om idén bakom Relove Me och var hon hittar inspiration till sin design.

Förvandlar gamla oönskade möbler till nya skatter

Bakom butiken finns Matildas verkstad, där inne jobbar hon på flera projekt samtidigt. De gamla möblerna förvandlas och ser till slut helt nya ut. Ett överflöd av möbler har lämnats hos Matilda från personer som inte längre vill ha dem. Många kommer också in med egna möbler som de vill ha omgjorda och sedan tillbaka i sitt hem, istället för att köpa helt nya möbler.

Vi frågade Matilda hur hon fick idén att börja sälja renoverade möbler.

Jag har alltid velat göra gott för miljön och starta ett eget företag. Jag lärde mig att måla och tapetsera om möbler och jag har sedan dess alltid älskat att göra det.

Med sin kreativa ådra skapar Matilda unika mönster som får pryda möblerna.

Det händer att kunder kommer in med en egen idé om hur de vill ha deT men ibland får jag låta min egen kreativitet flöda och komma med idéer som kunderna älskar.

Ta hand om det du redan har

Matilda erbjuder även kurser i sin butik där hon lär kursdeltagarna hur de själva kan göra om sina gamla möbler och njuta av dem längre. Just nu erbjuder Matilda kurser i att måla om möbler och krukor och hoppas i framtiden även kunna erbjuda kurser i möbeltapetsering.

Matilda delar med sig av tips på hur man på ett prisvärt sätt kan förlänga livslängden på möblerna du redan äger:

Enkla saker du kan göra är att fixa rangliga stolsben med lim eller köpa billig möbelfärg för att uppgradera en möbel. Det behöver inte vara dyrt att uppdatera eller laga sina möbler själv hemma.

Vikten av att göra hållbara val när du ska köpa möbler

Relove Me är ett hållbart alternativ som ger kunden möbler med en ny och fräsch look utan att bidra till ohållbar konsumtion. Istället för att köpa nyproducerade möbler och inredning inspireras kunderna av Matildas förmåga att förvandla en möbel från gammal till ny.

Hon vill genom sin verksamhet belysa en hållbar livsstil och hållbara konsumtionsvanor. Genom kreativitet och konstnärskap får gamla möbler nytt liv. Ett besök i butiken kommer definitivt inspirera dig till att inreda ditt hem utifrån ett miljömedvetet perspektiv framöver!

Läs mer om Relove Me på reloveme.se och facebook och instagram.
Du hittar Ekoguidens recension av verksamheten på EKOGUIDEN.SE

STÖD OSS