CIR:KU:LENT LOGIN

Podcast

Sedan 2022 sänder vi en podcast om just medveten konsumtion. I podden får du tips och råd som gör det enklare att göra medvetna val i vardagen. Podden bjuder in spännande gäster med kunskap inom olika aspekter av hållbarhet och cirkulatitet.

Ett axplock från de senaste avsnitten:

Mat och hållbara val i matbutiken
När är det extra viktigt att välja ekologiskt och hur kan vi göra julen mer hållbar och ännu godare? Vi gästas av Daniel från FoodFighters som delar med sig av sin kunskap och ger sina bästa tips, detta vill du inte missa!

Vandrande kassar – cirkulera kostnadsfritt i kvarteret
Visste du att du kan uppgradera din garderob med gott samvete? I detta avsnitt får du höra mer om hur du enkelt kan cirkulera en klädkasse i ditt närområde! Kom igång med tips från Sara Ytterbrink Nordenskiöld som startat och driver vandrandekassar.se ! Målet är att få till 100 vandrande kassar runt om i Sverige innan året är slut, häng med du också och byt ut plaggen i garderoben med en cirkulerande kasse!

Hållbart sparande – vad bidrar dina pengar till just nu? 
Skulle du vilja finansiera projekt för oljeutvinning i Arktis? Hur vet du att dina sparpengar inte investeras i sådana projekt just nu? Jakob König på Fairfinance berättar om den trista verkligheten – risken att våra sparpengar bidrar till en mer ohållbar värld. MEN vi får också konkreta tips på hur vi kan använda våra sparpengar för att stötta projekt som driver världen i en mer hållbar riktning. Häng med, bli inspirerad och påverka vad dina sparpengar bidrar till!

Du hittar podden på de flesta poddplattformar. Bland annat Spotify, Poddtoppen och Apple Podcasts.

Har du tips på innehåll eller vill lämna feedback? Kontakta oss gärna.