CIR:KU:LENT LOGIN

Välkommen som volontär

Välkommen som volontär hos Medveten Konsumtion! Vårt syfte är att skapa medvetna konsumenter i omställningen till en smartare värld. Vår vision är en värld av cirkulenter. Där cirkulenters efterfrågan styr utbudet och där det är en självklar livsstil att vara cirkulent. Som cirkulent tar du ansvar för en hållbar utveckling genom en medveten livsstil. Du ser dig som en användare istället för en ägare. På så sätt kan fler leva bättre på planetens resurser. Vi vill bidra med inspiration och utbildning om hur du som konsument i din vardag, på din arbetsplats eller ditt företag kan göra mer hållbara och medvetna val genom enkla råd och tips. Vi arbetar utan pekpinnar och brukar säga att vi vill eftersträva reflektion, snarare än perfektion.

Du kan engagera dig precis så mycket eller lite du vill. Kanske vill du hjälpa till i samband med någon av våra spännande projekt och events eller stödja oss i det löpande arbetet? Hos oss har du möjlighet att engagera dig som volontär genom punktinsatser eller längre uppdrag och utefter det önskemål du har. Genom oss kan du engagera dig lokalt för globala frågor och bidra till en mer hållbar framtid genom praktik, våra olika projekt eller administration. Hör av dig så hittar vi en passande roll för dig!

 

Volontärutbildning

Är du intresserad av att bli volontär eller praktikant hos oss på Medveten Konsumtion så är du varmt välkommen att först gå vår grundutbildning. Det är en kort och enkel introduktion till våra frågor, hur vi jobbar och hur du kan engagera dig ideellt. Det är helt gratis att ta kursen och du förbinder dig inte till någonting. Du anmäler dig med din e-postadress och sedan får du de olika delkurserna via mail. Du tittar igenom materialet när det passar dig. Här hittar du anmälningsformuläret!

Aktuella uppdrag

Fotograf för kort uppdrag
Har du möjlighet att vid ett eller två tillfällen ordna med en fotografering? Gärna i Göteborg eller Stockholm. Hör av dig för mer info.

Spela in föreläsning
Vi söker dig som är van att jobba med rösten och kan spela in ljudet till en föreläsning. Du behöver inte ha några förkunskaper kring hållbarhet men det hade varit toppen om du också kan redigera ljud.

Skribent för sociala medier
Vill du hjälpa till att ta fram innehåll till sociala medier? Det hade varit toppen om du vill förbereda ett inlägg i veckan eller varannan vecka en tid framöver. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling och gör detta uppdrag hemifrån.

Moderator Facebook
Medveten Konsumtion har en stor Facebookgrupp och det skulle vara bra om det finns några volontärer som vill hjälpa till att sköta den. Det handlar om att engagera och hålla igång samtal i gruppen.

Moderator Instagram
Vi behöver bli fler som svarar på kommentarer och uppmuntrar personer som postar inlägg om hållbarhet. Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper mer än att det är bra om du är van att använda Instagram.

Administratör
Vill du göra en punktinsats på några timmar och hjälpa till med några administrativa uppgifter. Det handlar om saker som är enkla att utföra men som tar ganska mycket tid. Just nu behöver vi hjälp med den här typen av uppgifter kopplat till våra kommande kampanjer. Det finns flera uppgifter som handlar om att uppdatera bilder och text på vår hemsida så om du är van att jobba i WordPress så är det ett plus.

Skribent nyheter/nyhetsbrev
Är du bra på att skriva nyhetstexter till nyhetsbrev och webb? Vi söker dig som vill skriva en nyhetstext i månaden till webb och nyhetsbrev. Uppdraget görs helt på distans.

 

Varmt välkommen som volontär hos Medveten Konsumtion!

 

Kontakt

Jennie Grute
jennie.grute@medvetenkonsumtion.se