

Anna har ägnat de senaste 20 åren åt att arbeta med hållbarhet och kommunikation på stora internationella företag som har hållbarhet högt på dagordningen. Hon arbetar idag som hållbarhetschef på Carlsberg Sverige och verkar inom livsmedels- och dryckesindustrin där hon har ett brett nätverk.
Anna har ägnat de senaste 20 åren åt att arbeta med hållbarhet och kommunikation på stora internationella företag som har hållbarhet högt på dagordningen. Hon arbetar idag som hållbarhetschef på Carlsberg Sverige och verkar inom livsmedels- och dryckesindustrin där hon har ett brett nätverk. Hon har tidigare arbetat på bl a Tetra Pak och inom skogsnäringen. I sitt arbete fokuserar hon främst på hållbarhetsstrategi, klimatfrågan, cirkulära affärsmodeller, hållbara förpackningar, plastagendan och branschsamarbeten.

Hanna är i grunden civilekonom som idag jobbar som VD för Loviseberg Presseri och har stort intresse för hållbarhet, speciellt inom livsmedel och hälsa. Hon har jobbat inom FMCG större delen av sin karriär, främst inom försäljning och marknad.



Roshan ansvarar för insamlingsverksamheten på Olof Palmes Internationella Center med starkt fokus på engagemang hos de 27 medlemsorganisationerna där rättvis klimatomställning är ett av de fem fokusområdena. Han har en magister i statsvetenskap från Uppsala Universitet med inriktning internationella organisationer och biståndspolicy.
Roshan ansvarar för insamlingsverksamheten på Olof Palmes Internationella Center med starkt fokus på engagemang hos de 27 medlemsorganisationerna där rättvis klimatomställning är ett av de fem fokusområdena. Han har en magister i statsvetenskap från Uppsala Universitet med inriktning internationella organisationer och biståndspolicy.
Roshan tog en sväng genom näringslivet hos ett amerikanskt bolag inom business intelligence där han framgångsrikt arbetade med långa och komplexa säljcyklar gentemot flera av nordens största företag. Sedan fyra år är han nu tillbaka där han känner störst tillfredställelse, den värdeburna sektorn. Nyfiken på och dedikerad till att hitta fler sätt att konsumera och leva ett hållbart, giftfritt och veganskt liv.

Sophia är VD på Barkarby Science som arbetar med innovation och hållbar stadsutveckling i ett av norra Europas största stadsutvecklingsprojekt, Barkarbystaden. Bolaget ägs av sju olika aktörer och är verksamt inom 4 olika fokusområden: den cirkulära staden, den klimatsmarta staden, den attraktiva staden och framtidens mobilitet. Genom att initiera och driva olika projekt inom dessa områden bidrar man till en snabbare klimatomställning.
Sophia är VD på Barkarby Science som arbetar med innovation och hållbar stadsutveckling i ett av norra Europas största stadsutvecklingsprojekt, Barkarbystaden. Bolaget ägs av sju olika aktörer och är verksamt inom 4 olika fokusområden: den cirkulära staden, den klimatsmarta staden, den attraktiva staden och framtidens mobilitet. Genom att initiera och driva olika projekt inom dessa områden bidrar man till en snabbare klimatomställning.
Sophia har bott i Köpenhamn, London och Dublin men är sedan 22 år bosatt i Järfälla Kommun i Stockholms län. Hon har en versatil bakgrund inom elektronik, IT, ledarskap och många år som egen företagare. Utbildning inom Ledarskap och Organisation har på senare år kompletterats med utbildningar inom innovationsteknik, hållbar utveckling, plaster och miljön samt projektledning.

Åsa Sandberg har arbetat med hållbarhetsfrågor i 10 år i Sverige. Hon är delgrundare till Nudging Sweden och har ett brinnande intresse för beteende kopplat till hållbara val. Åsa har tidigare arbetat på Coos huvudkontor där hon arbetat med matsvinn, press och kommunikation samt Cops hållbarhetsrapportering.
Åsa Sandberg har arbetat med hållbarhetsfrågor i 10 år i Sverige. Hon är delgrundare till Nudging Sweden och har ett brinnande intresse för beteende kopplat till hållbara val. Åsa har tidigare arbetat på Coos huvudkontor där hon arbetat med matsvinn, press och kommunikation samt Cops hållbarhetsrapportering. Hon är tidigare Sverigechef och talesperson för Too Good To Go och jobbar numera som föreläsare, moderator, matsvinnsexpert och hållbarhetskonsult


Jennie Grute är generalsekreterare hos föreningen Medveten Konsumtion, samt suppleant i dess styrelse. Hon är utbildad inom strategisk hållbarhet och beteendeförändring för hållbarhet med bakgrund från företag som BRIO och H&M, senare med fokus på cirkulär design och återbruk. Hon har bland annat varit delaktig i att arbeta fram H&M gruppens hållbarhetsmål inom byggda miljöer.
Jennie Grute är generalsekreterare hos föreningen Medveten Konsumtion, samt suppleant i dess styrelse. Hon är utbildad inom strategisk hållbarhet och beteendeförändring för hållbarhet med bakgrund från företag som BRIO och H&M, senare med fokus på cirkulär design och återbruk. Hon har bland annat varit delaktig i att arbeta fram H&M gruppens hållbarhetsmål inom byggda miljöer. Hon har en stor passion för hållbarhet och drivs av en vilja att utvecklas och har därför utbildat sig inom strategisk hållbar utveckling för att kunna arbeta för en förändring mot ett mer hållbart samhälle.
Valberedningens ledamöter:
Anna Gunterberg
Annika Sundin
Isabelle Lörstrand