CIR:KU:LENT LOGIN

Engagera dig

Det finns flera sätt att engagera sig i Medveten Konsumtions arbete för en hållbar och cirkulär värld. Drömmer du om att förverkliga en idé som stämmer överens med Medveten Konsumtions värdegrund och verksamhet men som inte är något av det som är listat nedan? Hör av dig så ser vi vad vi kan göra tillsammans!

Bli privatmedlem

I Sverige lever vi som om vi har flera planeter. Vi vill ha ett samhälle med fler medvetna konsumenter som kan vända trenden. Vill du vara med? Bli medlem i Medveten Konsumtion! Tillsammans gör vi skillnad!

Bli företagsmedlem

Vi lägger fokus på inspiration, kunskap och praktiskt genomförbara förändringar. Det är så vi skapar möjlighet för hållbara och cirkulära vanor. Ett medlemskap hos oss ger ert företag, organisation eller kommun möjlighet att bidra i övergången till en smartare värld präglad av hållbarhet och cirkularitet. Ert företag gör skillnad!

Anta en utmaning

Vi vill göra det enkelt för dig som vill göra hållbara förändringar i ditt liv. Det ska vara hållbart både för dig och planeten och därför har vi gjort enkla utmaningar för dig som vill börja göra en förändring. Du behöver inte lära dig allt på en gång så därför har vi delat upp varje utmaning i flera delar. Läs mer på respektive utmaning.

Skänk en gåva

Hjälp oss att växa så att vi kan hjälpa fler att bli medvetna konsumenter! Som ideell förening är vi helt beroende av gåvor och bidrag. Tack vare din gåva kan vi driva vår hemsida, sprida kunskap i sociala medier, bedriva påverkansarbete och ge råd till konsumenter. Du kan stötta omställningen till en snällare och smartare värld där cirkulär ekonomi är norm. Vi vill skapa fler medvetna konsumenter i omställningen till en smartare värld.

Testamentera

Genom att testamentera till Medveten Konsumtion så ger du ett ovärderligt stöd till vårt arbete för en hållbar värld. Att skriva ett testamente är att uttrycka sin vilja för framtiden. Ditt testamente gör stor skillnad över lång tid.

Volontärutbilding

Du kan engagera dig som volontär precis så mycket eller lite du vill. Kanske vill du hjälpa till i samband med någon av våra projekt och events eller stödja oss i det löpande arbetet på kansliet? Är du intresserad av att bli volontär eller praktikant hos oss på Medveten Konsumtion så är du varmt välkommen att först gå vår grundutbildning. Det är en kort och enkel introduktion till våra frågor, hur vi jobbar och hur du kan engagera dig ideellt. Det är helt gratis att ta kursen och du förbinder dig inte till någonting. Du anmäler dig med din e-postadress och sedan får du de olika delkurserna via mail. Du tittar igenom materialet när det passar dig. Här hittar du anmälningsformuläret!

Volontär på kansliet

Hos oss har du möjlighet att engagera dig som volontär genom punktinsatser eller längre uppdrag och utefter det önskemål du har. Genom oss kan du engagera dig lokalt för globala frågor och bidra till en mer hållbar framtid. Flera av våra volontäruppdrag handlar om att sköta den dagliga verksamheten och nå ut med våra frågor. Det går att jobba från kansliet i Stockholm eller helt på distans hemifrån. Här hittar du aktuella uppdrag!

Praktik

Om du studerar så kanske du har möjlighet till praktik inom dina studier? Om praktik inte är en del av ditt studieprogram så kan man ibland lägga till en praktikkurs när man studerar vid högskola eller universitet. Ska du göra ett projektarbete så kan det finnas möjlighet att göra det hos oss! Ska du skriva uppsats så kanske du kan välja något som kan bidra till vår verksamhet? Läs mer om praktik hos Medveten Konsumtion.

Event

Vi arrangerar en del egna event som till exempel Återvinningsfesten och då kan du vara med i förberedelserna på olika sätt. Det skulle också kunna vara event som andra ordnar som till exempel en mässa där vi är med som utställare eller liknande. Då kan vi till exempel värva medlemmar, informera om en aktuell kampanj och berätta om föreningen.

Ekorecensenterna/Ekoredaktörerna

Om du vill inspirera andra till mer medvetna val samtidigt som du lär dig mer om miljö-, rättvise- och konsumtionsfrågor kan du även bli recensent för Ekoguiden. Som ekorecensent eller lokal redaktör granskar och tipsar du om kaféer, restauranger, butiker och andra verksamheter med en hållbar profil. Efter en introduktion får du möjlighet att publicera dina recensioner på Ekoguiden. Du får också möjlighet till utbildning inom miljö, konsumtion och etisk handel och blir en del av ett nationellt medvetet nätverk. Du kan också vara med och starta upp en egen Ekoguide på din ort. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Kontakt

Jennie Grute
jennie.grute@medvetenkonsumtion.se