Hela Sverige Cirkulerar

Hela Sverige Cirkulerar!

Den 8 november lanserar vi en kampanj – Hela Sverige Cirkulerar – tillsammans med Tradera! Vi är just nu mitt i en brinnande klimatkris och konsumerar som att vi hade 4.2 jordklot. En av våra hjärtefrågor är att bygga upp Circular Monday för att på det sättet utmana och förhoppningsvis avveckla Black Friday på sikt. Du kan vara med och bidra!

Hela Sverige cirkulerar– Målet med evenemanget är att få hela Sverige att göra ett gemensamt ryck och rensa sina garderober, skåp och källare på saker man inte längre har behov av men som kan vara till glädje för någon annan. Pengarna går till Medveten Konsumtions arbete för att få fler att bli cirkulenter istället för slit och släng-konsumenter, säger Ana-Marija Spajic som är projektledare för kampanjen.

Du kan också hjälpa till att sprida kampanjen när den är igång. Rensa i skåpen hemma och lägg upp auktioner till förmån för Medveten Konsumtion, sprid kampanjen till vänner och köp det som andra cirkulerar via kampanjen. Tillsammans kan vi se till att alla får höra om kampanjen Hela Sverige cirkulerar!

Alla annonser som är skapade för kampanjen finns samlade på vår sida på Tradera.

Såhär gör du för att sälja på Tradera i förmån till Medveten Konsumtion

Du behöver ha ett konto på Tradera, om du inte redan har ett skapar du det enkelt på deras hemsida eller i deras app. För att sälja en vara följ dessa 4 enkla steg:

1. Skapa en annons
Välj om du vill sälja till fastpris eller auktion. De flesta objekten på Tradera säljs via auktion. Du sätter då ett utropspris och objektet får till högstbjudande när annonsen gått ut.

2. Beskriv din annons
Sätt en beskrivande rubrik och ange relevant information. Använd gärna alla 5 bilder som går att lägga till i annonsen. Ett tips är att bilderna visar varan från olika håll och de ska inte vara suddiga. Bra bilder kan hjälpa din försäljning.

3. Sätt ett pris och donera vinsten
Är du osäker på vilket pris du kan få för din vara? Sök på avslutade annonser på Tradera och se vad liknande produkter gått för. Efter att du satt ett  pris på din vara kan du välja om du vill skänka pengarna till Medveten Konsumtion och då går pengarna mot föreningens fortsatta arbete för ett cirkulärt samhälle. Detta gör du genom att trycka på Donera hela försäljningspriset, sedan trycker du på +Välj ifrån listan. I sökrutan som kommer upp skriver du Medveten Konsumtion eller sök efter Medveten Konsumtions i listan av organisationer. Tryck på namnet för att välja föreningen.

4. Frakt
Hur mycket frakten kommer kosta går lätt att kolla via Traderas fraktkalkylator.

Färdig!
När annonsen är upplagt sköter Tradera jobbet. Dela gärna din annons i sociala medier och använd vår hashtag #helasverigecirkulerar så fler kan hitta den. Vi kommer dela några av annonserna i vår stories på Instagram också!

Köparen betalar
När din annons avslutas får du och köparen ett vinnarmejl med kontaktuppgifter till varandra. Efter att köparen har betalat för varan kan du skicka den.

Tack för att du är med i att Hela Sverige Cirkulerar!

Kontakt

Har du frågor om kampanjen eller vill hjälpa till så hör av dig till ana-marija.spajic@medvetenkonsumtion.se

Följ kampanjen på instagram.