CIR:KU:LENT LOGIN

Hela Sverige Cirkulerar

Varje år i november håller vi i projektet Hela Sverige Cirkulerar tillsammans med Tradera. Vi vill få bort Black Friday och istället välkomna Circular Monday – följ med och bidra! Du kan se våra aktiva annonser på Tradera under Hela Sverige Cirkulerar. Du kan välja att donera inkomsten från dina Tradera auktioner till föreningens arbete även under resten av året.

 

Problemet med Black Friday

Black Friday började först i USA under 1860-talet, men har sedan spridits runt om i världen och även till Sverige. Dagen, som inträffar en dag efter den Amerikanska högtiden Thanksgiving (tredje fredagen i november), kännetecknas av reor som appliceras inom alla typer av märken och företag.

Olika studier har bevisat att dagen påverkar människors psykologi genom att uppmuntra impulsiva köp, vilket resulterar i onödig konsumtion. Detta i kombination med människors ökade konsumtionsmönster under hösten bidrar bara till vårt redan enorma ekologiska fotspår och den pågående klimatkrisen.

 

Vi kommer cirkulera

Hela Sverige Cirkulerar vill istället bidra till den cirkulära ekonomin genom att främja återanvändning. Vi vill få hela Sverige att göra ett gemensamt ryck och rensa sina garderober, skåp och källare på saker man inte längre har behov av men som kan vara till glädje för någon annan. Pengarna går till Medveten Konsumtions arbete för att få fler att bli cirkulenter istället för slit och släng-konsumenter.

Auktionerna äger rum på Tradera mellan 7-21 november, 2021. Vinsten går till Medveten Konsumtions arbete för att skapa ett cirkulärs samhälle genom att ta fram kurser, föreläsningar, utbildningar och debatter.

 

Hela Sverige cirkulerar

Var med du också!

Engagera dig och auktionera, bud eller skriv om kampanjen! Med Hela Sverige Cirkulerar vill vi skapa opinion så dela gärna vad du tycker om Black Friday eller om du har tips på hur man kan bidra till en cirkulär ekonomi – vare sig det är genom ett blogginlägg, en debattartikel eller bara en instagram kommentar! Använd alltid kampanjens hashtag #helasverigecirkulerar så allt material länkas samman och vi gör ett gemensamt push!

Vi har skapat en steg-för-steg guide för hur du skapar en annons och auktionerar den i förmån till föreningen Medveten Konsumtion.

Tillsammans gör vi skillnad!

 

Kontakt

Har du frågor om kampanjen eller vill hjälpa till så hör av dig till jennie.grute@medvetenkonsumtion.se

Följ kampanjen på instagram