CIR:KU:LENT LOGIN

Cirkulära Listan

Föreningen Medveten Konsumtion är en medlemsorganisation vars främsta syfte är att skapa medvetna konsumenter i omställningen till en smartare värld – en värld av cirkulenter. Vi vill se Sverige som ett föregångsland inom medveten konsumtion och vi strävar efter att ge människor den kunskap som krävs för en hållbar tillväxt.

Vi utgår ifrån ett positivt förhållningssätt. Genom att lägga fokus på inspiration, kunskap och praktiskt genomförbara förändringar skapar vi möjligheter för hållbara vanor och cirkulärt tänkande. Vi har därför skapat Cirkulära Listan – där vi lyfter företag med cirkulär inriktning.

I Cirkulära Listan har vi samlat cirkulära företag så att det blir enklare för dig som cirkulent att hitta deras varor och tjänster. Med cirkulärt menar vi alternativ till nykonsumtion. Företagen är uppdelade i olika kategorier så att du snabbt ska kunna hitta rätt. Företagen är antingen internationella men tillgängliga i Sverige, eller nationella, så att alla i Sverige ska kunna använda företagets tjänster eller handla där oavsett vart en bor. Antingen genom en app, webbshop eller att företaget finns på fler orter som en kedja.

 

Vår vision är en cirkulär planet

Det vill säga en värld som bygger på cirkulär ekonomi och där konsumenter är cirkulenter. En cirkulent är en person som ser sig som en användare istället för en ägare. I ett längre perspektiv önskar vi en värld där alla människor har kunskap om vad som krävs för en hållbar tillväxt. Vår kompass är en frisk planet.

 

Borde ditt företag vara med på Cirkulära Listan?

Vill du veta mer om Cirkulära Listan och hur ditt företags cirkulära varor eller tjänster kan synas här? Kontakta oss nedan för mer information.

 

* Våra företagsmedlemmar *
Återbruk & Remake
Återvunnet
Dela & Byta
Hyra
Laga
Second Hand