CIR:KU:LENT LOGIN

Våra företagsmedlemmar

Våra företagsmedlemmar tar hållbarhet på stort allvar

Medveten Konsumtion är en förening vars främsta syfte är att skapa medvetna konsumenter och vi jobbar tillsammans med våra företagsmedlemmar för omställningen till en smartare värld. Vi vill se Sverige som ett föregångsland inom medveten konsumtion och föreningen strävar efter att ge människor den kunskap som krävs för en hållbar tillväxt. Vi lägger fokus på inspiration, kunskap och praktiskt genomförbara förändringar. Tillsammans med våra företagsmedlemmar skapar vi möjligheter för hållbara och cirkulära vanor.

 

Är företagsmedlemskap något för er?

Som företagsmedlem är ni med i skapandet av en smartare värld, och får dessutom unika erbjudanden. Ett medlemskap hos oss ger ert företag, organisation eller kommun möjlighet att bidra i övergången till en smartare värld, präglad av hållbarhet och cirkularitet. Läs mer om de olika medlemskapsnivåerna och kontakta oss gärna om ni har några frågor. Vi välkomnar företag som har påbörjat sin hållbarhetsresa och vill fortsätta den tillsammans med oss!

Om företagsmedlemskap
cirkulära listan blocket

Blocket startade 1996 i Fjälkinge av Henrik Nordström och var då främst en regional prylmarknad i Skåne. Efter några år expanderade Blocket till att erbjuda köp- och säljannonser i hela landet. Idag är Blocket en del av Schibsted och en marknadsplats där du kan hitta i stort sett allt du behöver – allt från designmöbler och barnvagnar till bilar, bostäder och jobb.

Blocket vill vara en positiv kraft i samhället och göra det enklare för människor att fatta smarta och hållbara beslut i vardagen. Vi vill förändra hur vi konsumerar till det bättre så att många små bättre beslut tillsammans gör stor skillnad.

Emmaus Stockholm logo

Emmaus Stockholm är en ideell organisation som genom insamling och second hand-försäljning driver opinions- och informationsarbete för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. De vill medverka till att skapa en hållbar värld där jordens resurser fördelas mer rättvist.

Emmaus strävar efter en omställning till cirkulär ekonomi och arbetar för att öka andelen insamlade varor som återbrukas och återvinns i Sverige. Det ekonomiska överskottet från deras butiker går till deras arbete för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.

Emmaus Stockholm arrangerar seminarier, rundabordssamtal, ger ut rapporter och skriver debattartiklar. De stödjer människor som organiserar sig och hävdar sina rättigheter runt om i världen.

Gislaveds kommun på cirkulära listan

Gislaveds kommun är en del av Gnosjöregionen i Småland och här bor närmare 30 000 invånare. Vi har naturen nära inpå livet. Vattendraget Nissan slingrar sig som ett blått band genom vår bygd och du kan även besöka turismområdet Isaberg, där du kan åka skidor på vintern och cykla mountainbike på sommaren.

Kommunen har en avdelning för hållbar utveckling, placerad under kommunstyrelseförvaltningen. För invånarna, tillsammans med förvaltningarna på de förtroendevaldas uppdrag stödjer avdelningen professionellt och effektivt genom ledning, samordning och uppföljning kommunens arbete för en hållbar utveckling. Det handlar i praktiken om att arbeta för en hållbar utveckling i frågor som rör till exempel samhällsplanering, infrastruktur, mänskliga rättigheter, demokrati och miljö- och klimatfrågor.

Hildings hela sängsortiment är Svanenmärk. Alla Hildings sängar produceras i Sverige av noggrant utvalda och testade material. Deras sängstommar tillverkas av FSC ®-märkt trä och klädseln är tillverkad av hållbara tyger som tillverkas helt utan användning av vatten och PFC-kemikalier. Hilding är dessutom den enda sängtillverkaren på marknaden vars hela sängsortiment är rekommenderat av astma och allergiförbundet.

Medskaparna

Bildningsföretaget Medskaparna vägleder samhällen, organisationer, företag, grupper och individer att medskapa en hållbar och livgivande mänsklig närvaro på jorden. De leder folkhögskolekurser och samarbetar i olika projekt med exempelvis forskare, hållbart näringsliv och civilsamhället. De driver även hemsidan cirkularekonomi.se som är ett  forum för att fördjupa lärandet kring och bredda deltagandet i att förverkliga cirkulärande samhällen, organisationer och ekonomier.

Scouternas folkhögskola ger människor mod, makt och verktyg att utveckla både sig själva och samhället. Skolans profil bygger på ledarskap och inspiration till att bli aktiva samhällsmedborgare. Vår profilutbildning Ledarskap för hållbarhet är en heltidsutbildning där deltagare får fördjupa sig i hela Agenda 2030, lyfta på alla delmål och studera vad världens gör för att uppnå dessa. Deltagarna får även tid och möjlighet att öva sig i sitt ledarskap samt hitta sitt fokus inom hållbar utveckling. Vi utbildar för en bättre värld.

'Tise

Tise är en nordisk social marknadsplats för secondhand mode med över 2 miljoner passionerade och medvetna användare. Du kan följa konton du gillar, chatta med andra användare, dela inspirerande innehåll och framförallt få inspiration till din garderob.

Tise mål är att förändra människors köpbeteende och bidra till ett mer hållbart samhälle där second hand får en given plats i allas liv. Nyckeln till det är att göra second hand-mode mer lättillgängligt på ett inspirerande, roligt och säkert sätt.