Lanseringen av Ekoguiden Sundsvall ska hjälpa Sundsvallsbor att konsumera medvetet!

Nu sätter vi Västernorrland på kartan och Sundsvall är först ut i regionen få en helt egen Ekoguide. EKOGUIDEN finns på 13 orter runt om i landet – och nu är det Sundsvalls tur. Häng med på en digital releasefest när vi lanserar Ekoguiden Sundsvall 12–16 april!

Varje kväll fram till lanseringen bjuder vi in till olika programpunkter – Inspirerande föreläsning om cirkulär ekonomi, samtal med intressanta gäster, en unik guidad tur och på fredag 16 april är det dags för den stora lanseringen. En tryckt version av guiden kommer att finnas tillgänglig på Studieförbundet Bilda samt recenserade verksamheter i guiden inom kort.

Alla programpunkter är kostnadsfria och digitala, så att du kan vara med, var du än är! Flera av programpunkterna sänds från MEDVETEN KONSUMTION och BILDA MITTS Facebook-kanaler samt YOUTUBE. Arrangemanget genomförs i stolt samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt. Välkommen att ta del av hela programmet nedan!

▶︎ Länk till Facebook-evenemang 

Program

Programmet uppdateras kontinuerligt med mer information

Måndag 12 april

kl.19:00-20:00
Föreläsning | Cirkulär ekonomi och konsumtion
Välkommen på en föreläsning om cirkulär ekonomi och konsumtion. Vi ger trendspaningar och inspiration om vad som händer inom området i Norden just nu. Under föreläsningen kommer du att få en överblick inom området och tips på företag som börjat ställa om. Mer om föreläsningen

Efter föreläsningen följer en avslutande diskussion och frågestund. ⁣⁣⁣⁣Föreläsningen hålls via Zoom. Vid anmälan får du en länk som du kan ansluta till via webbläsare. Begränsat antal platser. ⁣⁣
▶︎ ANMÄL DIG via detta formuläret senast söndag 11 april⁣

Tisdag 13 april

kl.19:00-19:30
Medveten Konsumtion möter: Karl Gottberg
Vi bjuder in till ett spännande samtal om hållbarhet och cirkulära kretslopp i Sundsvall med Karl Gottberg, Energi- och klimatrådgivare samt konsumentvägledare på Sundsvalls Kommun. Samtalsledare är Tilda Tromö och Alva Danielsson, redaktörer för Ekoguiden Sundsvall.⁣ Livesänds på Medveten Konsumtion och Bilda Mitts Facebook-kanaler och går att se i efterhand. Ingen föranmälan krävs.

Onsdag 14 april

kl.19:00-19:30
Medveten Konsumtion möter: Carina Söderlund
Vi bjuder in Carina Söderlund, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Bilda, för att diskutera hållbarhet och engagemang i Sundsvall. Samtalsledare är Tilda Tromö och Alva Danielsson, redaktörer för Ekoguiden Sundsvall. Sänds på Medveten Konsumtion och Bilda Mitts Facebook-kanaler och går att se i efterhand. Ingen föranmälan krävs.

Torsdag 15 april

kl.19:00-21:00
Kartlägg Sundsvalls medvetna utbud + Q&A
Vilka är dina hållbara favoritbutiker i Sundsvall? Hjälp oss att kartlägga stadens hållbara utbud tillsammans!
▶︎  TIPSA OSS via denna länk

Har du frågor om Ekoguiden, hållbar konsumtion eller kanske vill veta mer om uppdraget som ekorecensent?
▶︎ Ställ dina frågor till oss idag i vår Q&A på Instagram stories! @medvetenkonsumtion.se

Fredag 16 april

kl. 12:00-12:30
Lansering av Ekoguiden Sundsvall
Lanseringsträff för Ekoguiden Sundsvall. Vi visar hur du navigerar i verktyget och berättar om det lokala arbetet. Sundsvallsredaktionen är på plats för att svara på frågor.

kl. 12:30-13:00
Digital guidad tur till recenserade verksamheter
Vi bjuder in till en unik guidad tur där vi besöker några av Sundsvalls medvetna butiker! Hör om verksamheternas historia, gedigna hållbarhetsarbete och visioner.

Sänds på Medveten Konsumtion och Bilda Mitts Facebook-kanaler och går att se i efterhand. Ingen föranmälan krävs.

STÖD OSS