CIR:KU:LENT LOGIN

Hon är en av framtidens kvinnliga ledare

Alexandra Davidsson, Generalsekreterare hos oss på föreningen Medveten Konsumtion har fått sin andra utmärkelse i år. Den 12 maj utsåg fackorganisationen LEDARNA henne till en av 75 unga kvinnor som förespås vara en av Sveriges Framtida Kvinnliga Ledare.

Varje år rankar Ledarna landets 75 främsta unga kvinnor som innehar chefspositioner. Gemensamt för dessa kvinnor är att de gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap. De skriver på sin hemsida att de delar ut utmärkelsen för att vi vet hur viktigt det är med förebilder.

– Jag känner mig ärad och stolt. Jag hade inte varit där jag är idag utan mina kollegor och en organisation som tror på mig och det jag gör, jag är glad att mitt ledarskap uppmärksammas för det är ju givetvis ett erkännande, säger Alexandra.

I mars 2020 utsågs Alexandra tillsammans med kommunikationsansvarig Jonna Elofsson Bjesse och ordförande Tony Christensen till tre av årets 33 hållbarhetstalanger under 33 år av  AKTUELL HÅLLBARHET. Tony utsågs även till topp 3 som “Årets Miljöinfluencer” med Greta Thunberg hösten 2019.

– Det känns extra roligt att föreningen valde att anställa mig som tillförordnad generalsekreterare där i januari 2016, jag var då 25 år och rykande färsk ut från studielivet. Visserligen hade jag tidigare kunskap på deltidsbasis av andra chefspositioner, men detta är mitt “första riktiga” jobb. Medveten Konsumtion har format mig och tillåtit mig att arbeta efter nya arbetsmodeller – som att följa sin energikurva, och jag hade inte varit där jag är idag utan det förtroendet, så tack för det, avslutar Alexandra.

Alexandra rankades på varma listan (75-51), och årets vinnare blev Nina Åxman. Se hela listan HÄR.

STÖD OSS