Idag utsågs Sveriges Second Hand Profil 2020 av Erikshjälpen Second hand! Och gissa vem? Vår buddy och grundaren till White Monday, Henning Gillberg.
Motiveringen lyder:

“År efter år skriker kommersiella handelsaktörer ut sitt budskap med en kraft som får oss att handla nytt för miljardtals kronor – och det bara under en enda dag. Det som började som en fyndig lek med motsatsord har nu etablerat sig som en växande motrörelse som engagerar allt ifrån privatpersoner och influencers till organisationer och företag – i Sverige men också internationellt. Som grundare av White Monday har Sveriges Second Hand Profil 2020 med stort engagemang skapat en kraftfull rörelse som driver på den viktiga utvecklingen mot en mer cirkulär konsumtion. En rörelse som utan tvekan är det nya svarta.”

Så kul att #whitemonday uppmärksammas, och vi är så glada över att ha varit med som arrangör under de 2 senaste åren och sett kampanjen växa från 30 företag i Sverige till över 500 i fler än 23 länder. Det här året tar vi över världen, vad säger ni!?

STÖD OSS