Den 16 maj är det dags igen! Temat är lätt: ta med dig en bok hemifrån och byt med någon annan, var som helst, när som helst under hela dagen: på jobbet, bussen, tåget, fiket, i skolan eller på arrangerade bokbytarstationer. Vill du också hålla i en bokbytarstation? Det kostar ingenting och öppettiderna bestämmer du själv. Gå in på STORA BOKBYTARDAGEN för att registrera ditt event. Vem som helst får anordna en bokbytarstation, det kan vara bibliotek, kulturhus, kaféer och butiker.

Dagen då alla byter böcker

Vi har fått förtroendet av grundarna till Stora Bokbytardagen att projektleda och driva Stora Bokbytardagen sedan 2017. 2018 arrangerades det över 100 fasta bokbytarstationer på över 50 platser runt om i hela Sverige. Vi tror på att byta, låna, dela och hyra som en del i vår nya hållbara framtid, som är både bra för oss och för vår miljö. Vi tror också på sociala, fysiska mötesplatser för konsumenter, som man kan inspireras av och knyta an med.

Just nu söker vi någon organisation eller person som kan ta över Stora Bokbytardagen framöver, då vi tyvärr inte kommer att ha möjlighet till det på grund av minskade medel. KONTAKTA oss för mer information. Det går bra att registrera sin lokala bokbytarstation på vår hemsida så länge, vi vill gärna att dagen lever kvar.

Föreningen fanns på plats förra året med ett lokalt event i Hornstulls Galleria, och kommer göra så även i år den 16 maj 2019, kl 15-20.

Flera av FNs mål i agenda 2030 tar upp vikten av just samarbete för hållbarhet och att resurser måste läggas ner för att skapa en hållbar framtid. Att byta böcker, inspirera till mer bokläsande och dessutom skapa mötesplatser som annars inte skulle funnits är en stark källa till inspiration – både för miljön och sociala ändamål. 

Anmäl dig till eventet HÄR 

STÖD OSS