Under Almedalsveckan arrangerar vi en kostnadsfri lånegarderob med plagg och smycken från utvalda secondhandbutiker, perfekt inför talaruppdrag eller ett mingel. Ingen ska behöva köpa nya kläder för att känna sig fin under sitt besök i Almedalen. Välkommen till Fashion Loop, en kurerad secondhandgarderob under Almedalsveckan.

Utbudet i garderoben är kurerat och utvalt med omsorg. Varje plagg eller accessoar är secondhand eller up cyclad och finns endast i ett exemplar. Med oss i Almedalen finns plagg och smycken från fantastiska varumärken såsom Slowfashion-appen, Stina Löfving, Ninas Nuggets, Vintage vitalite, FLIKK, Ems secondhand, GreenLittle Heart samt Gotlands Garbage.

Hos oss kan du låna plagg kostnadsfritt i utbyte mot att posta en bild med #FashionLoopAlmedalen. Vi håller till på ”En Hållbar Arena” i Visby Containerpark invid Kruttornet.

På onsdag kommer frisörer från miljöcertifierade Green Heads vara på plats och erbjuda styling.

Fashion Loop Almedalen genomförs tillsammans med BackingTheFuture och Purpose PR & Kommunikation. Det möjliggörs av Telge Återvinning som upplåter plats för garderoben. PureEffect hjälper oss tvätta kläderna med hjälp av ”No-wash” tvättspray med bioteknik.

Medveten konsumtion arbetar för att främja en hållbar och cirkulär konsumtion. Det gör vi både via utbildning och informationsspridning, men även via event och inspirerande aktiviteter. Vi vill samverka med andra aktörer och lyfta hållbara företag och initiativ för att göra det lättare att vara en hållbar konsument. Vill du veta mer? Hör av dig till oss.

STÖD OSS