Sälj på Tradera i förmån till Medveten Konsumtion

Du kan sälja second hand på Tradera i förmån för föreningen Medveten Konsumtion. Här hjälper vi dig skapa annonsen steg för steg.

Du behöver ha ett konto på Tradera, om du inte redan har ett skapar du det enkelt på deras hemsida eller i deras app. För att sälja en vara följ dessa 4 enkla steg:

1. Skapa en annons

Välj om du vill sälja till fastpris eller auktion. De flesta objekten på Tradera säljs via auktion. Du sätter då ett utropspris och objektet får till högstbjudande när annonsen gått ut.

2. Beskriv din annons

Sätt en beskrivande rubrik och ange relevant information. Använd gärna alla 5 bilder som går att lägga till i annonsen. Ett tips är att bilderna visar varan från olika håll och de ska inte vara suddiga. Bra bilder kan hjälpa din försäljning.

3. Sätt ett pris och donera vinsten

Är du osäker på vilket pris du kan få för din vara? Sök på avslutade annonser på Tradera och se vad liknande produkter gått för. Efter att du satt ett  pris på din vara kan du välja om du vill skänka pengarna till Medveten Konsumtion och då går pengarna mot föreningens fortsatta arbete för ett cirkulärt samhälle. Detta gör du genom att trycka på Donera hela försäljningspriset, sedan trycker du på +Välj ifrån listan. I sökrutan som kommer upp skriver du Medveten Konsumtion eller sök efter Medveten Konsumtions i listan av organisationer. Tryck på namnet för att välja föreningen.

4. Frakt

Hur mycket frakten kommer kosta går lätt att kolla via Traderas fraktkalkylator.

Nu är du färdig!

När annonsen är upplagt sköter Tradera jobbet. Efter det kan du dela din annons i sociala medier och använd vår hashtag #helasverigecirkulerar så fler kan hitta den. Vi kommer dela några av annonserna i vår stories på Instagram också!

Köparen betalar

När din annons avslutas får du och köparen ett vinnarmejl med kontaktuppgifter till varandra. Efter att köparen har betalat för varan kan du skicka den.

 

Glöm inte att auktionera under Hela Sverige Cirkulerar mellan 7-21 November! Tack för ditt stöd!

STÖD OSS