Refuse, reuse, repair, rent… Det finns många sätt att vara en medveten konsument! Under medlemsveckan får våra medlemmar ta del av erbjudanden från utvalda företag. Vi har samlat hela sex olika företag som på olika sätt för det enklare för oss att vara en medveten konsument. Alltså, äntligen medlemsvecka igen!

I år fokuserar våra erbjudanden på flera olika områden för en medveten konsument: Att hyra istället för att köpa, tjänster som hjälper dig att förlänga livet på dina plagg och prylar, återanvända produkter men även möjlighet till coachning i frågor om klimatoro.

Håll utkik på vår Instagram och Facebook där vi presenterar ett företag varje dag under hela medlemsveckan! I slutet av veckan presenteras alla erbjudanden här och skickas såklart ut till alla våra medlemmar.

Passa på att bli medlem under vår medlemsvecka så får du också chansen att prova dessa medvetna företag till rabatterat pris.

Tisdag – Förläng livet på dina produkter med Keeply
I över 40 år har Keeply hjälpt kunder med reparationer och reservdelar för hushållsmaskiner. Keeply brinner för att förändra hur vi hanterar framförallt våra hushållsmaskiner och bidrar gärna till en kultur av återbruk och livstidsförlängning.
Deras arbete är rotat i övertygelsen om att ekonomiska och miljömässiga fördelar kan uppnås genom att reparera och underhålla våra befintliga maskiner i stället för att snabbt ersätta dem när de går sönder.
Som medlem hos oss på Medveten Konsumtion får du 15% rabatt på reparationer, reservdelar mm.
Onsdag – Det hållbaraste plagget är det du redan har, reparera med Repamera

Med Repameras tjänster kan du enkelt förlänga livet på dina kläder. Repamera arbetar för att ta tillbaka reparationskulturen genom att göra det enklare att laga än att köpa nytt! Hos Repamera kan du laga, måttanpassa & tvätta dina trasiga jeans, byta dragkedja på din jacka och sy upp dina byxor – online över hela Sverige.

Repamera har egna skräddare och använder underleverantörer i form av lokala skrädderier.

Som medlem hos oss på Medveten Konsumtion får du 10% rabatt på reparationer.

Torsdag – Handla cirkulärt med Inrego

Inrego ställer om världens IT-konsumtion till att bli hållbar genom att förlänga livslängden på elektronik. Alla produkter genomgår gedigna kvalitetskontroller, säljs med öppet köp och minst 1 års garanti. Som medveten konsument kan du vara med och minska utvinningen av naturresurser och klimatpåverkan från elektronik. Köp din nästa dator, telefon eller surfplatta cirkulärt!

Som medlem får du 10% rabatt i Inregos webshop.

Fredag – Ta hand om dina favoriter med Sneakerstvätten

Sneakerstvätten ger dina smutsiga och trötta sneakers och skor ett nytt liv. Sedan de startade för 3 år sedan har de tvättat, renoverat och
färgförbättrat ungefär 20 000 par sneakers. Tack vare samarbete med MQ Marqets butiker, kan du lämna in dina sneakers i någon av
MQ Marqets 93 butiker över hela Sverige.

Att producera ett par nya sneakers släpper ut 14 kg koldioxid, det är lika mycket utsläpp som att tvätta 15 000 par sneaker. Sneakerstvätten säljer även professionella produkter för att du själv ska kunna ta bättre hand om dina sneakers, såsom effektiva tvättprodukter, borstar och impregnering. De har även världsunika produkter för exempelvis dålig lukt.

Som medlem hos oss på Medveten Konsumtion får du 20% rabatt på *sneakerstvättprodukter.

Lördag – Parently, hyr istället för köp

Parentlys vision är att göra föräldraskap enklare och mer hållbart. Parently erbjuder en unik tjänst där föräldrar kan hyra högkvalitativa, renoverade (pre-loved) produkter, som barnvagnar, cyklar, bilbarnstolar och mycket mer, så länge det behövs. Med ett stort engagemang för tillförlitlighet försäkrar Parently föräldrar om en “Alltid Säker Garant”, som ser till att allt fungerar perfekt och hjälper till om något inte fungerar som förväntat. Målet är att eliminera krångel för föräldrar och samtidigt erbjuda maximal flexibilitet.

Som medlem hos oss på Medveten Konsumtion får du 20% rabatt på din första beställning.

Söndag – Klimatcoaching

Vi är många som vill göra mer, men har svårt att få till det i vardagen. Därför är vi nu superglada att presentera samarbete med Klimatcoacherna, ett nätverk av yrkesverksamma coacher som använder coachingen som ett kraftfullt verktyg i omställningen. Klimatcoaching ger dig möjlighet att stanna upp, känna och reflektera över hur omvärlden påverkar dig. Med en klimatcoach får din klimatoro plats och du får vägledning att gå ifrån maktlöshet till handlingskraft.

I samtalen kan du bland annat:
– Konstruktivt hantera känslor som oro och uppgivenhet
– Stärka engagemang, handlingskraft och kreativitet
– Hitta nya perspektiv, ideer och förhållningssätt
– Ta fram väl grundade mål och handlingsplaner

Som medlem hos oss på Medveten Konsumtion får du rabatt på 3 samtal.

Bli medlem

Swisha 95 kr till 123 327 7886 och skriv din epostadress i meddelandet för att bli medlem eller klicka här för att komma direkt till Swish.

STÖD OSS