PRESS

Medveten Konsumtion ställer gärna upp på intervjuer, kommentarer eller att dela med oss av vårt nätverk till journalister som t ex söker privatpersoner/organisationer med specifika kunskaper inom hållbarhets/miljöområdet.

Letar du kanske efter ett scoop eller något att fylla ut tidningen med? Det är helt okej att använda våra märkningsguider som du hittar i huvudmenyn, så länge ni hänvisar till oss. Det gäller all info på denna webbsida.

Föreningen har funnits sedan 2008 och har expertkunskap inom frågor som rör hållbar konsumtion (hållbarhetsmål nummer 12 i FN:s Agenda 2030). Vi ger gärna råd och tips på hur! I menyn till vänster hittar du loggor, pressbilder och pressmaterial som du är fri att använda dig av.

URVAL AV PRESSMEDVERKAN

Vi fick äran att skriva ledaren för kampanjen “Ditt hem” för www.dinlivsstil.nu (http://www.dinlivsstil.nu/ditt-hem/reflektion-snarare-an-perfektion) i september 2017. En bilaga som skickades med SvD den 26 september. 

TV4 Nyhetsmorgon

Vi har medverkat i i TV4 Nyhetsmorgon ett flertal gånger de senaste åren. Bland annat:

  • Till följd av regeringens utredning om cirkulär ekonomi
  • Overshoot Day
  • White Monday
  • Inget NYP i jul

Se klippen nedan.

INGET NYP I JUL

”Inget NYP i jul” är en kampanj som manar till ett mer hållbart konsumtionsmönster, något som generellt sett är en trend i Sverige just nu – men något som föreningen Medveten Konsumtion sysslat med sedan 2009. Många vill tänka på miljön när de handlar men vet inte hur. Genom att låta bli NYProducerat i julklapp och istället unna sig second hand gör man gott både för miljön och den egna plånboken.

Kampanjen är en årligen återkommande kampanj som inträffar i slutet på november, där vi producerat denna film som en inspirationsfilm på vår youtube-kanal. Kampanjen brukar få en stor medial spridning, år 2016 medverkade föreningen i lokal press, radio och TV4 Nyhetsmorgon och gav miljövänliga julklappstips!