Berätta om dig själv och din passion/ditt företag

Jag heter Linda driver sedan början av 2016 resebloggen RESA MEDVETET. Jag tycker att världen är för fantastisk för att inte upptäckas och samtidigt för viktig för att slita på så som vi gör idag. Jag är övertygad om att positiv turism är en del av svaret på hur världen kan bli bättre och att vi alla spelar en roll. 

Med bloggen Resa medvetet utmanar jag mitt eget och andras sätt att resa genom tänkvärda blogginlägg och reseskildringar från världens alla hörn. Förändring börjar alltid med dig och mig och hur vi alla kan resa lite mer hållbart genom att tänka till innan, under och efter våra resor. 

Vad är Medveten Konsumtion för dig?

För mig handlar medvetenhet om att utifrån kunskap och reflektion ta aktiva beslut. En del beslut kan vara ohållbara eller dåliga för miljön, det medvetna handlar om att just förstå och inse det och samtidigt ständigt vilja utvecklas för att bli mer hållbar. 

Vad är dina bästa tips för att konsumera mer hållbart?

Ställa sig frågan varför i alla lägen. Varför längtar jag efter detta? Varför vill jag göra den där resan? Varför vill jag köpa X, Y, Z? Med ett bra svar om varför tycker jag en ska fullfölja sin önskan, utan bra svar kan en lika gärna låta bli. 

Varför väljer du att engagera dig i dessa frågor?

Jag älskar världen och jag älskar mänskligheten. Jag vill att alla ska kunna leva ett gott liv och då krävs det omfördelning av resurser och en högre lägsta nivå. Jag och många andra älskar att resa och jag vill att den passionen som människor har ska bidra till något gott och konstruktivt – det är min drivkraft. 

Läs mer

TIPS OM HÅLLBART RESANDE OCH EKOTURISM

TIPS OM ATT RESA MED TÅG

TÅGET TILL NATUREN – EN KORT RAPPORT OM KLIMATSMART SEMESTER

STÖD OSS