Varför kan det vara känsligt att prata om klimatet? Vad är klimatångest och hur kan man agera för att komma ur det? Hur kan man påverka sin omgivning mer & motivera familj och vänner? Det reder vi ut med klimatpsykologen Kata Nylén. Du hittar podden på de flesta poddplattformar, bland annat Spotify, Poddtoppen och Apple Podcasts.

Det är många som oroar sig för klimatförändringarna, trots det kan det vara känsligt att prata om klimatet. Vissa slår dövörat till, många har ångest, andra fnyser och vissa blir engagerade. 

Enligt klimatpsykologen Kata Nylén finns det flera psykologiska funktioner med att vara en medveten konsument. Det handlar exempelvis om att leva nära sina värderingar, vara rustad för kriser och att bygga resiliens.

“Ofta är man mer kollektiv när man är medveten konsument, man byter, pratar och frågar grannar istället för att gå och köpa själv vilket gör en mer resilient.“ – Kata Nylén, klimatpsykolog.

Sedan 2022 sänder vi en podcast om just medveten konsumtion. I podden får du tips och råd som gör det enklare att göra medvetna val i vardagen.

Podden bjuder in spännande gäster med kunskap inom olika aspekter av hållbarhet och en cirkulär livsstil.

STÖD OSS