Engagera dig

Vill du göra mer än att bli medlem? ENGAGERA DIG i vår förening! Alla är välkomna och allas talanger behövs! Du kan engagera dig precis så mycket eller lite du vill. Kanske vill du hjälpa till i samband med någon av våra spännande projekt och events? Kanske vill du stödja oss i det löpande arbetet? Eller kanske har du egna idéer på projekt du vill driva inom vår förening? Hör av dig så hittar vi en passande roll för dig!

 

Volontär

Hos oss har du möjlighet att engagera dig som volontär genom punktinsatser och utefter det önskemål du som konsument/medlem/engagerad/nyfiken har. Kanske vill du utvecklas i dina administrativa egenskaper? Eller hjälpa till under årets happening Återvinningsfesten? Du är kanske en fena på marknadsföring, design eller foton och vill fräscha till vår webbsida? Gillar du research och vill hjälpa till att uppdatera våra MÄRKESGUIDER? Eller har teoretiska kunskaper du behöver få praktisk erfarenhet inom. KONTAKTA OSS!

Genom oss kan man också engagera sig lokalt för globala frågor och bidra till en mer hållbar framtid genom praktik, våra olika projekt, eller EKOGUIDEN. Läs mer nedan.

 

Praktik

Går du en utbildning eller program med utrymme för praktik? Vi söker alltid efter engagerade praktikanter med intresse för hållbarhet och med specialkunskaper inom olika områden. Hör av dig till info@medvetenkonsumtion.org med information om vilken utbildning du går, vilken tid praktiken gäller, vad du förväntar dig av praktiken och vad du kan bidra med.

 

Egen projektidé

Drömmer du om att förverkliga en idé som stämmer överens med Medveten Konsumtions värdegrund och verksamhet? Kanske vill du sätta upp en pjäs om hållbar konsumtion eller utveckla en app för att underlätta för konsumenter? Vi kan vara bollplanket du letar efter och finnas som samarbetspartner och stöd. Skicka ett mail till info@medvetenkonsumtion.org med en presentation av din idé så tar vi det därifrån!

 

Ekorecensenterna/Ekoredaktörerna

Om du vill bidra till en mer medveten konsumtion samtidigt som du lär dig mer om miljö-, rättvise – och konsumtionsfrågor kan du även bli en av våra ekorecensenter. Som ekorecensent eller lokal redaktör kan du tipsa om caféer, restauranger, butiker och andra verksamheter med miljö- eller rättviseambition. Efter en introduktion får du egna inloggningsuppgifter till Ekoguiden där du kan publicera egna recensioner. Du får också möjlighet till en egen recensentprofil, utbildning inom miljö, konsumtion och etisk handel och ett medvetet nätverk. Du kan också vara med och starta upp en egen Ekoguide på din ort. Maila info@ekoguiden för att få veta mer. Tillsammans kan vi göra skillnad!