VILL DU BIDRA TILL HÅLLBAR UTVECKLING OCH MEDVETEN KONSUMTION?

21 december, 2018

Medveten Konsumtion är en politiskt och religiöst oberoende förening och syftar till att sprida kunskap om medvetna miljöval. Föreningen har ett gott renommé och stor genomslagskraft i sociala medier och blir ofta tillfrågad av press och media inom hållbara konsumtionsfrågor. Vill du vara med och sprida ordet för en grönare och mer medveten värld och även vara med och utveckla föreningen?

Engagera dig i vår styrelse!

Medveten Konsumtion söker nu engagerade styrelsemedlemmar och suppleanter. Som styrelsemedlem eller suppleant får du vara med i en relativt ung förening med högt i tak och korta kommunikationsvägar. Du kommer att vara delaktig i en gedigen styrelse med bra kontaktnät och med bakgrund inom WWF, Greenpeace och Svanen. I föreningens nätverk ingår förutom styrelsen även ett kansli och volontärer från hela Sverige.

Medveten Konsumtion erbjuder föreläsningar och workshops för konsumenter, skolor, företag och andra föreningar. I föreningens regi hittar du det webbaserade verktyget Ekoguiden.nu som tipsar om gröna smultronställen. Medveten Konsumtion driver även Återvinningsfesten i Hornstull, Sveriges största i sitt slag, samt Stora Bokbytardagen. Föreningen befinner sig i en stark utvecklings- och expansionsfas och du får vara med och påverka och forma framtidens medvetna konsumenter.

Framtidens medvetna konsumtion

Du som engagerar dig i vår styrelse får vara delaktig i spännande projekt, en förening som ständigt växer och får ett givande ideellt uppdrag där du får utrymme att engagera dig för konsumtions-, miljö- och hållbarhetsfrågor. Du blir del i en förening med stort genomslag och stort engagemang där det finns alla möjligheter att påverka och utveckla.

Vad innebär uppdraget?

NÄR OCH VAR SKA UPPDRAGET GENOMFÖRAS:

Styrelsens möten sker i huvudsak i Stockholm men du kan vara boende i andra delar av landet. Möten sker främst på kvällar och helger.

ÅTAGANDE:

Delta i styrelsens möten ca 5 ggr per år (4 styrelsemöten + 1 årsmöte) samt föreningens andra aktiviteter så som träffar med volontärer och kansli.

Att vara styrelseledamot innebär ett ansvar gentemot medlemmarna att tillsammans med resten av styrelsen styra föreningen strategiskt mot uppsatta mål och framtida utveckling. Du är delaktig i beslut om framtida projekt och samarbeten, utveckling och genomförande av stadgar, samt agerar rådgivande mot kansliet i deras arbete. Om du som ledamot sitter på en kompetens som kan hjälpa kansliet i dess arbete och i förlängningen föreningen att utvecklas så är det uppskattat att bistå med den kompetensen genom att ta del av ansökningar, bolla idéer inför nya och befintliga projekt.

SPECIFIKA ÖNSKEMÅL ELLER INFORMATION:  
STYRELSELEDAMÖTER

Du som söker får gärna ha en till vår styrelse kompletterande bakgrund, t.ex. från företagsvärlden, biolog, kemist, etc. då vi idag får många frågor om “plastbantning”.

Ansökan

För frågor, ansökan och intresseanmälan kontaktar du valberedningen:

Björn Jensen och Alexandra Törmänen

alexandra.tormanen@gmail.com, bjrn.jensen@gmail.com

I din ansökan behöver vi några rader om dig:

  • Namn
  • Telefonnummer
  • E-post
  • Bostadsort
  • Varför du är intresserad av uppdraget? Tidigare erfarenhet?
  • Vad vill du mer berätta om dig själv?

Vi har ett planerat nomineringsstop den 31 januari 2019. Valberedningen kommer att intervjua kandidater löpande under perioden.