Vet du var dina pengar finns? Intresset för grönt sparande ökar, och över 40 % av svenska konsumenter vill investera i en hållbar fond. Under våren gör vi därför en storsatsning på att samla information om gröna investeringar i fonder, aktier, och din pension på vår hemsida. Vi kommer även att göra en serie intervjuer med nyckelpersoner inom hållbart sparande. Nyfiken? Följ oss på FACEBOOK och INSTAGRAM för att bli uppdaterad.

Även om vi gör vårt bästa för att leva hållbart kan det vara svårt att veta vad ens pengar gör på banken. Företag som man kanske aldrig skulle välja att investera i själv är en del i en fond man äger, utan att man kanske riktigt har koll på det.

Att spara medvetet och hållbart kan vara både roligare och mer lönsamt än traditionellt sparande. Men när allt fler lovar hållbarhet i var och varannan mening är det också lätt att gå vilse bland guld och gröna skogar. Börja med att definiera vad du själv tycker är hållbart och ta hjälp av Medveten Konsumtions kommande guide för att hitta din väg till det hållbara sparandet. Vilken nytta (eller skada) gör dina pengar för planeten?” – Tony Christensen, styrelseledamot Medveten Konsumtion, ÅRETS MILJÖINFLUENCER 2019 topp 2 och driver bloggen KLIMATPORTFÖLJEN

Hur ska man tänka för att kunna göra hållbarare investeringar? Hur hållbar är en “hållbar fond” egentligen, och är vissa banker bättre än andra? När man köper aktier är det lätt att välja företag man känner rimmar väl med ens egna värderingar. Fonder kan vara lurigare – hur vet jag att fondförvaltarna inte investerar i sånt jag själv aldrig skulle välja?

När det gäller pensionssparande gäller förstås samma sak som vid fondsparande. Många pensionsbolag och pensionsfonder utger sig för att ta allvarligt på att investera i socialt och miljömässigt hållbara bolag. Huruvida detta stämmer är inte alltid helt givet.

Så håll utkik under våren, vi kommer att uppdatera hemsidan och ge ut information löpande. Skriv gärna upp dig på vårt nyhetsbrev för att hänga med i svängarna, samt följ oss i våra sociala medier:

Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter

Läs under tiden mer om hållbart sparande HÄR, och glöm inte att du kan göra stor påverkan även i valet av EL och FÖRSÄKRING.

STÖD OSS