Vill du bidra till att göra Medveten Konsumtion ännu bättre?

Vi söker nya ledamöter till vår valberedning inför verksamhetsåret 2022–2023!

Om uppdraget

Som en del i valberedningen har du en stor möjlighet att påverka hur representationen i styrelsen kommer att se ut. Valberedningen ansvarar för att samordna och driva hela rekryteringsprocessen: utvärdera organisationens behov, informera om uppdragets innebörd, uppmuntra till kandidaturer, ta emot nomineringar, göra urval, hålla intervjuer och inför årsmötet föreslå lämpliga kandidater som ska leda Medveten Konsumtions verksamhet.

Omfattning

Arbetet pågår under hela verksamhetsåret men den största delen av arbetet sker i perioden januari-mars. Du ingår i valberedningen i ett år, från mars 2022 till årsmötet mars 2023. Arbetet i valberedning kan ske digitalt vilket möjliggör att din bostadsort är flexibel. Uppdraget är inte arvoderat.

 

valberedningen 2

 

Vem vi söker

Vi söker dig som är självgående och bra på att samarbeta. Gärna nyfiken på, eller har erfarenhet av andra förtroendeuppdrag och ett intresse för organisationsstyrning. Det är meriterande om du har erfarenhet av och intresse för rekrytering, kommunikation eller arbete i ideell organisation.

Vad du får

Uppdraget som valberedning är en värdefull merit och rolig erfarenhet där du får insyn i hur en ideell organisation fungerar samt förståelse för styrelsearbete. Du kommer i kontakt med många människor med olika intressanta kompetenser vilket ger dig ett bredare nätverk.

 

Ansökan

Passar du eller någon du känner för uppdraget eller har du några frågor? – skicka ett mejl till valberedningen@medvetenkonsumtion.se. Senast den 13/2 2022 vill vi ha in din intresseanmälan. På årsmötet den 27:e mars 2022 tar årsmötet beslut om ny styrelse och ny valberedning.

 

STÖD OSS