Distansutbildning

Medveten Konsumtions distansbildning i samarbete med Studiefrämjandet ger dig som deltagare på ett flexibelt och interaktivt sätt ökade kunskaper om konsumtionens effekter på miljö, klimat och de som lever och arbetar där våra varor tillverkas.

DISTANSKURS I KONSUMTION, MILJÖ OCH ETISK HANDEL

Under fyra spännande delkurser om sammanlagt 8 veckor får du både fakta, inspiration och handfasta tips på hur du kan konsumera mer medvetet! Upplägget är interaktivt med korta videor, länkar där du kan hitta mer information och diskussionsfrågor knutna till varje kurstillfälle.

Varje delkurs tar upp ett specifikt tema och dess problematik men inspirerar också till eftertanke och vill vara en inspiration till förändring. Kursen ges helt på distans och varje kurstillfälle publiceras i en sluten grupp på läroplattformen Learnify som också fungerar som diskussionsforum. Efter genomgången godkänd kurs erhålls intyg.

Kursplan Hösten 2019

Kursen pågår under 8 veckor och innefattar 4 delkurser:

  • Vecka 40 och 41: Introduktion och det ekologiska fotavtrycket
  • Vecka 42 och 43: Kläder
  • Vecka 44 och 45: Elektronik
  • Vecka 46 och 47: Mat

Kursstart: 30 september

Kursavslut: 24 november

Tidsåtgång

Det finns mycket fördjupningsmaterial och rapporter samlade i varje delkurs så det är svårt att uppskatta hur mycket tid du behöver lägga ner, men förbered dig på ca 4 timmar per delkurs för att hinna med det grundläggande samt de obligatoriska diskussionsfrågorna. 

Upplägg

Upplägget är som följer; under de 4 delkurserna medföljer ett antal fördjupande diskussionsfrågor som du som deltagare förväntas svara på, löpande. Utöver det ska du även kommentera på minst 2 av dina kurskamraters svar, i syfte att skapa diskussion. Detta är vad som är obligatoriskt för att erhålla ett intyg från kursen.

Det blir alltså inga tentor eller formella inlämningsuppgifter, då vi vill främja diskussion och reflektion framför resultat och “betyg”.

Vi publicerar en länk till varje ny delkurs varannan måndag, och sedan kan du öppna länken med föreläsningen hur många gånger du vill, vilken tid på dygnet du vill. 

Du behöver tillgång till en dator med internet, inget mer behövs. 

Kursansvarig är Jonna Elofsson Bjesse.

Anmälan

Anmäl dig till höstens kurs hos Studiefrämjandet här

Anmälningsavgiften är 349 kronor.

 

NYHET! Du vet väl att du som medlem får 15% rabatt på alla våra distansutbildningar (299 kronor)?

 

För kommande kurstillfällen håll utkik här för att hålla dig uppdaterad, eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att bli medlem (kostnadsfritt!). 

Fördjupningskurs "Matens Dimensioner"

Fördjupningskursen pågår under tre veckor i maj 2019 mellan vecka 20-22 och består av sju teman inom ramen för Matens Dimensioner:

• Maten och klimatet
• Räkna med miljö
• Matsvinn
• Miljö och etik
• Biologisk mångfald
• Ekologiskt är logiskt
• Kemikalier på tallriken

 
 
OBS! All aktivitet sker på distans.
 

Anmälningsavgiften är 299 kronor.

Psst! Du vet väl att du som gått vår grundutbildning i Miljö, Konsumtion och Etisk handel får 30% rabatt på fördjupningskursen matens dimensioner (199 kronor)?

 

Vårens kurstillfälle är över. Håll utkik efter höstens kurs som drar igång direkt efter att grundutbildningen slutat för hösten!

 

 

Skräddarsydd distansutbildning för ditt företag, organisation eller skola?

Vill ditt företag gå vår distansutbildning som internutbildning i hållbarhet? Vi kan skräddarsy innehållet efter era behov och önskemål. Ni kan även välja fördjupningskursen “Matens Dimensioner”.

Vi har tidigare utbildat bland annat Coop och återkommande Recycle Design vid Eskilstuna Folkhögskola.

Mejla oss på info@medvetenkonsumtion.org för förfrågan!