Om Stora bokbytardagen

Torsdagen den 16 maj 2019 är det dags för Stora Bokbytardagen för elfte året i rad! Ta med dig en bok hemifrån och byt med någon annan, var som helst, när som helst under hela dagen: på jobbet, bussen, tåget, fiket, i skolan eller på våra arrangerade bokbytarstationer. Vem som helst får anordna en bokbytarstation: det kan vara bibliotek, kulturhus, kaféer och butiker.

Stora Bokbytardagen startades 2009 som ett frivilligt initiativ av Ida Torkkeli och Joakim Karlsson. Dagen är till för att uppmuntra till mer läsande och lärande. Det är även ett perfekt tillfälle att få boktips och träffa nya människor du kanske aldrig annars mött.

Vi uppdaterar hemsidan löpande med planerade bokbytarstationer. Vill du också hålla i en bokbytarstation? Det kostar ingenting och öppettiderna bestämmer du själv.

Här kan du lägga in ditt eget event.

Stora bokbytardagen 2018

Stora Bokbytardagen 2018 hade till slut ca 90 arrangerade bokbytarstationer över hela landet! Vi fick även stor medial uppmärksamhet och har blivit intervjuade eller omnämnda i bloggar, tidningar, radio och TV. Här är ett axplock för den som är nyfiken:

Sydsvenskan

Aftonbladet

Svenska Dagbladet

Boktugg.se 

Tidningen Hälsa

Piteå-Tidningen

8 sidor – en nyhetstidning på lättare svenska 

Aktuell Hållbarhet

24 Kalmar

Studio Ett i P1 – 1 timme och 35 minuter in i programmet

P4 Västerbotten

P4 Uppland

Och sen blev det även ett inslag i SVT Rapport. 

Petra på PR Text & Bild hjälpte oss också att skapa denna digitala affisch för 2018 års upplaga, och Linnéa Teigen är den som skapat vår officiella affish. Stort tack!

Kontakt

Vi som samordnar Stora bokbytardagen är Föreningen Medveten Konsumtion. Vi håller till på Lindvallsplan 10 i Stockholm. Du kan nå Alexandra Davidsson på 073 081 36 30 eller mejla via länken nedan.

Mejla gärna!

Kontakta oss!

Vi är inte i krokarna just nu. Men du kan skicka ett mejl så återkommer vi så snart som möjligt!

Not readable? Change text. captcha txt