Vi stannar kvar i Malmö och inför denna vecka har vår recensent Maria Falck besökt JOLLYGOODFELLOW och mött Lisa och Esa, designduon bakom företaget.

Fortsätt följa Malmö under denna vecka på FACEBOOK och INSTAGRAM. Trevlig läsning!

Jollygood pyssel

Veckans sommartema handlar om återbruk och pyssel med barnen. Vi besöker Jollygoodfellow för inspiration. Med 15 minuter på cykel från Värnhem, Malmö så hamnar vi mitt i Arlöv. På en mysig gata, i ett gammalt vackert tegelhus från förra sekelskiftet lever och utvecklas varumärket Jollygoodfellow. Här verkar duon Lisa och Esa Tanttu, båda konstnärer och grafiska designers som driver en print-verkstad i sitt uthus. De trycker allt för hand. Hållbarhet genomsyrar deras arbete och därför använder de miljövänligt papper, ekologiskt eller återvunnen textil samt återbrukar tidigare test-tryck till nya skapelser.

Följ med på ett besök HÄR

Ett exempel på ett roligt koncept är deras Jackson Pollock Jr. T-shirt för barn. Där fläckar blir som ett helt nytt konstverk. Pollock-tröjan säljs på Form/Design Center i Malmö. Från tidigare test-prints återbrukar de papper och trycker visitkort. De använder också långa remsor till att fläta näver-korgar. Återvinning och återbruk finns helt klart i Jollygoodfellows DNA.

Lisa arbetar även som bildpedagog på Kulturskolan i Arlöv. Därför har det blivit naturligt att skapa spontana mini-workshops, Jollygoodlördag, med barnen vid vissa tillfällen då Jollygoodfellow ibland öppnar upp butiken i det som till vardags är ateljé. Kolla gärna in deras INSTAGRAM, följ deras äventyr och få reda på nästa tillfälle för Jollygoodlördag.

Lisa och Esa får oss att tänka nytt om det som är förbrukat och de har varit en inspiration till våra tips nedan om återbruk och skapande för barn.

STÖD OSS