Så blir du en cirkulent

Lär dig hur du blir framtidens hållbara konsument på vår distanskurs “Så blir du en cirkulent – framtidens hållbara konsument”!

Under fyra spännande delkurser om sammanlagt åtta veckor får du på ett flexibelt och interaktivt sätt ökade kunskaper om konsumtionens effekter på miljö och hur vi kan främja skiftet till en cirkulär ekonomi.

Upplägget är interaktivt med presentationsmaterial som innehåller korta videor, länkar där du kan hitta mer information samt diskussionsfrågor. Varje delkurs tar upp ett specifikt tema och dess miljöproblematik, samtidigt som den inspirerar till eftertanke och att skapa förändring i din vardag. Kursen ges helt på distans och varje kurstillfälle publiceras i en sluten grupp i vår digitala läroplattform som också fungerar som diskussionsforum. Efter genomgången godkänd kurs erhålls intyg.

 

Kursplan våren 2022

Kursen pågår under åtta veckor 28:e mars- 22:e maj, 2022, och innefattar dessa fyra delkurser:

  • Introduktion
  • Cirkulär ekonomi
  • Prylsvinn
  • Bli en cirkulent

Kursstart 28 mars, 2022
Kursavslut 22 maj, 2022
Kursansvarig Kristin Blomdin

 

Tidsåtgång

Det finns mycket fördjupningsmaterial och rapporter samlade i varje delkurs så det är svårt att uppskatta hur mycket tid du behöver lägga ner, men förbered dig på minst 4 timmar per delkurs för att hinna med det grundläggande samt de obligatoriska diskussionsfrågorna.

 

Upplägg
  • Kursmaterial i presentationsform x 4 (en per delkurs)
  • Diskussionsforum med tillhörande diskussionsfrågor

Under de fyra delkurserna medföljer ett antal obligatoriska fördjupande diskussionsfrågor som du som deltagare förväntas svara på, löpande. Utöver det ska du även kommentera på minst 2 av dina kurskamraters svar, i syfte att skapa diskussion. Detta ska slutföras senast sista kursdagen, och är obligatoriskt för att erhålla ett intyg från kursen. Det blir alltså inga tentor eller formella inlämningsuppgifter, då vi vill främja diskussion och reflektion framför resultat och “betyg”. Vi publicerar en ny delkurs varannan måndag. Du kan sedan kan du öppna länken med föreläsningen hur många gånger du vill, vilken tid på dygnet du vill. Du behöver tillgång till en dator med internet, men inget mer behövs. Har du frågor kring anmälan, upplägget eller något annat om kursen, mejla kursansvarig kristin.blomdin@medvetenkonsumtion.se

OBS! All aktivitet sker på distans.

Pris

Kursavgiften är 490 kr

Medveten Konsumtion är en allmännyttig ideell förening som innehar A-skatt och fakturerar därför utan moms.

 

ANMÄLAN

 

Anmälan är bindande. För mer information kring avanmälan läs våra allmänna villkor.

För kommande kurstillfällen håll utkik här för att hålla dig uppdaterad. Du kan även bli medlem eller anmäla dig till vårt nyhetsbrev.