Nytt samarbete med podden Du, Jag & Jorden

27 februari, 2019

Vi kan nu stolt presentera att vi från och med 2019 inleder ett samarbete med podcasten Du, Jag & Jorden. Kläderna, maten, kroppen, sinnet, produkterna vi köper, valen vi gör. Det här är en podcast som utforskar hållbarhet i alla aspekter av livet. Kan vi leva ett rikt liv utan att ta mer än vi behöver? Podden drivs av Jonna, som även är kommunikationsansvarig här hos oss i föreningen, och Milla, som pluggar hållbar samhällsplanering på KTH.

Miljövetare gör podcast

Milla (h) och Jonna (v) träffades under utbildningen på Miljövetarprogrammet vid Linköpings universitet. Efter examen 2017 bodde båda i Stockholm och ville fortsätta utveckla sitt miljöengagemang, så de bestämde sig för att starta podcasten ’Du, jag och Jorden’. De tyckte att det saknades en podcast som tog upp den mänskliga aspekten av klimat och miljö. Första avsnittet lanserades i slutet av januari 2018, och nu finns det över 30 avsnitt ute.

Går i linje med Medveten Konsumtions budskap

Milla tar i sommar examen från KTH inom hållbar samhällsplanering och har inom sin utbildning framförallt fokuserat på social hållbarhet och koppling mellan samhället och naturen. Jonna började jobba direkt efter examen från miljövetarprogrammet och när möjligheten öppnade sig för att jobba med kommunikation vid föreningen Medveten Konsumtion så tog hon chansen och hon har nu varit anställd i föreningen sen augusti 2018. Tillsammans har de bred kunskap inom hållbarhetens många olika aspekter och de vill med podcasten inspirera och utbilda för en hållbar framtid!