Medveten Konsumtion släpper nya "Kosmetikaguiden"!

31 oktober, 2019

Föreningen Medveten Konsumtion vill göra det enklare för dig att välja rätt när du är ute i butikerna. Och visst kan märkningar kännas krångligt? Varje år uppdaterar vi våra märkningsguider för de vanligaste miljömärkningarna inom textil och livsmedel så att du enkelt kan se vad varje märkning uppfyller för krav. Dessutom har vi nu tagit fram en sprillans ny Kosmetikaguide! Varsågod – bara att publicera, ladda ner, ta med till butiken eller sprida!​

Det finns en uppsjö av olika ​märkningar och certifieringar på livsmedel, kläder, rengöringsprodukter och elektronik, som markerar om produkten är ekologisk, tillverkad under schyssta förhållanden, hälsosam, djurtestad eller fri från gifter. För att få en snabb översikt över märkningarna kan du titta på våra populära märkningsguider med sammanställningar av de vanligaste märkningarna. Vi har sedan tidigare en märkningsguide för ​livsmedel, och en för ​textil.

I den nya ​Kosmetikaguiden har vi samlat information om hur de vanligaste märkningarna på hygien, hud- & hårvårdsprodukter, samt smink står sig när det kommer till miljö, kemikalier, hälsa och arbetsvillkor. Vad som är bäst får sedan var och en bestämma utifrån vad som känns viktigt för en själv. Guiden är helt gratis och finns att ladda ner på vår hemsida precis som vår livsmedelsguide och textilguide.

Självklart får du använda våra märkningsguider och denna information. Dock så är det viktigt att hänvisa till källan www.medvetenkonsumtion.se. 

Här kan du ladda ner guiderna som ​PDF (klick)!