LEDARSKAPSPROGRAM I CIRKULÄR EKONOMI

Medveten Konsumtion skapade tillsammans med Regeneration 2030 ett ledarskapsprogram i cirkulär ekonomi med stöd av Nordiska Ministerrrådet. Ledarskapsprogrammet är för unga i Norden och Östersjöområdet mellan 16- 30 år. De lärde sig mer om cirkulär ekonomi och hur man blir en cirkulent – framtidens hållbara konsument. Generalsekreterare Alexandra Davidsson var en av talarna på det första digitala mötet. Eftersom vi har expertkunskap i cirkulär ekonomi och konsumtion modererade vi utbildningen och byggde dess innehåll. Ledarskapsprogrammet i cirkulär ekonomi genomfördes helt på distans och på engelska. 

– Vi är stolta över att få vara en del i detta unika samarbete. Som instiftare av ordet cirkulent kommer det bli roligt att bidra till att skapa fler i Norden och de baltiska länderna i detta internationella ledarskapsprogram i cirkulär ekonomi. Att de i slutet av utbildningen kommer att leverera en deklaration till EU-kommissionären känns tungt.” sa Alexandra Davidsson, generalsekreterare i föreningen Medveten Konsumtion, vid lanseringen.

Resultat av utbildningen

Under ledarskapsprogrammet bildades det en egen arbetsgrupp av cirkulenter. Dessa deltog under ReGeneration 2030:s årliga summit. Där deltog de i ett deklarationsarbete. De utvecklade också ett eget koncept med lösningar de kräver att beslutsfattare bör lyssna på, “Circulents Call for Action“. De har vid flera tillfällen hållit egna föreläsningar inom ämnet, b la på Föreningen Norden.