Läs vår distanskurs om mat och klimat!

31 oktober, 2019

Är du nyfiken på matens klimatpåverkan? Vad är egentligen bäst för miljön, ekologiskt eller närproducerat? Är köttet så klimatskadligt som det verkar? Hur ligger det till med hälsopåverkan från de bekämpningsmedel som används i jordbruket? Anmälan till höstens upplaga av vår populära fortsättningskurs “Matens Dimensioner” som vi kör tillsammans med Studiefrämjandet är nu öppen fram till 24 november!

Medveten Konsumtion har under 12 terminer tillsammans med Studiefrämjandet erbjudit kursen ”Konsumtion, Miljö och Etisk handel”. Det stora deltagandet och intresset för kursen har gjort att vi har valt att tillföra ytterligare ett tillfälle som går ut på att fördjupa sig i temat “mat” två gånger per år.

Alla som gått den grundläggande kursen Konsumtion, Miljö och Etisk handel får 30% rabatt på fortsättningstillfället!

Kursen löper under tre veckor och består av ett fortsättningstillfälle på tema ”Matens dimensioner”. Första veckan består av inläsning av föreläsningsmaterialet, andra veckan att utföra den skriftliga uppgiften och den tredje veckan av att läsa och diskutera varandras texter i forumet. Under hela kursens gång kan ni diskutera med varandra och ställa frågor till kurshandledaren.

Kursen pågår under tre veckor (48-50), 25e november till 15e december 2019 och består av sju teman inom ramen för Matens Dimensioner:

  • Maten och klimatet
  • Räkna med miljö
  • Matsvinn
  • Miljö och etik
  • Biologisk mångfald
  • Ekologiskt är logiskt
  • Kemikalier på tallriken

All aktivitet kommer ske på distans.

Anmälningsavgiften är 299 kronor.

ANMÄLAN

 

Psst! Du vet väl att du som gått vår grundutbildning i Miljö, Konsumtion och Etisk handel får 20% rabatt på fördjupningskursen matens dimensioner (249 kronor)?