Klädbytardagen

Vi har genom åren genomfört många projekt/events, men ett av de mest uppmärksammade var helt klart Sveriges största klädbytardag 2011, som vår dåvarande verksamhetsansvarige (Emelie Dahlström) var regional projektledare för och som genomfördes tillsammans med flera andra organisationer.

I samband med Miljövänliga dagen och Kulturnatt Stockholm anordnade Medveten Konsumtion Sveriges största klädbytardag i samarbete med Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet Stockholm, Lånegarderoben, Dress Off Dress On och Modemanifestet – de stilsmartas handbok. Det blev en riktig succé med en massa klädbytare, dj´s, videoinstallationer och livemusik, allt med syftet att ge plaggen en längre livslängd och låta klädbytarna spara på både plånboken och miljön.

Kön ringlade lång utanför Studiefrämjandets lokaler på Brygghuset i Stockholm när dörrarna öppnades och mellan 600-700 personer beräknas ha kommit dit och bytt något. Det uppstod även ett helt spontant klädbyte utanför lokalerna då det var så mycket folk där inne.