“Vi ser till att ligga steget före så att du kan sova riktigt gott, med gott samvete.”

Hilding Anders är en svensk sängtillverkare som producerar miljösmarta sängar. Sängarna är Svanen-märkta med ECO-tyg som tillverkas helt utan vatten och PFC-kemikalier. Stommen är tillverkad i FSC® märkt trä från hållbart skogsbruk. De är de enda på marknaden vars hela sängsortiment rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. För oss på Medveten Konsumtion har Hilding Anders ett perfekt sängsortiment som står för värden som vi gärna skriver under på!

Intervju med Alexandra Davidsson

För ett tag sedan stod Medveten Konsumtions Generalsekreterare Alexandra Davidsson själv i sängköpartankar. Alexandra är en stor förespråkare för ett hållbart och cirkulärt samhälle och när hon letade efter en ny säng fanns det inte en enda på marknaden som uppfyllde hennes behov.

Alexandra, hur kände du när du inte hittade en säng som är både miljövänlig och även skonsam mot din astma?
Det var givetvis väldigt tråkigt. Efter mycket research efter en säng som var både schysst tillverkad, och märkt av astma och allergi-förbundet, så kändes det lite nedslående när jag inte kunde hitta en sån när jag behövde en. Därför känns det extra bra att veta att vi nu kan hjälpa andra konsumenter att hitta bättre alternativ till en säng som vi verkligen kan stå bakom.

Varför står du bakom Hildings sängar?
Alla Hildings sängar är märkta med Svanen, Astma- och Allergiförbundet och FSC, de produceras i Sverige och de har en lång garanti. Sängar är ju en sällanköpsvara, så att välja med både kvalité och hjärta blir både enklare och ger gott samvete – den bästa huvudkudden!

Medveten Konsumtion tycker att Hilding lever upp till föreningens värderingar med smarta och miljövänliga sängar där varje aspekt har tagits i åtanke och är glada över att sådana sängar äntligen finns på marknaden. Hilding säger det bäst: Vi ser till att ligga steget före så att du kan sova riktigt gott, med gott samvete.

 

Läs mer om Hilding Anders på deras hemsida.

Vill ert företag eller organisation också bli företagsmedlemmar? Läs mer om de olika nivåerna här.

STÖD OSS