Stora Bokbytardagen

Stora Bokbytardagen - nästa gång 16 maj 2019

Vi har fått förtroendet av grundarna till Stora Bokbytardagen att projektleda och driva Stora Bokbytardagen sedan 2017. Vi tror att ägodela och delningsekonomi är den nya framtiden, bra för oss och för vår miljö. Vi tror också på sociala, fysiska mötesplatser för konsumenter, som man kan inspireras av och knyta an genom.

Temat är lätt: ta med dig en bok hemifrån och byt med någon annan, var som helst, när som helst under hela dagen: på jobbet, bussen, tåget, fiket, i skolan eller på våra arrangerade bokbytarstationer. 2018 arrangerades det över 90 fasta bokbytarstationer på många platser runt om i hela Sverige. 

Flera av FNs mål i agenda 2030 tar upp vikten av just arbete för hållbarhet och att resurser måste läggas ner för att skapa en Hållbar Framtid. Att byta böcker, inspirera till mer bokläsande och dessutom skapa mötesplatser som annars inte skulle funnits är en stark källa till inspiration – både för miljön och sociala ändamål.

Föreningen har funnits på plats ett par år med ett lokalt event i Hornstulls Galleria. Håll utkik!

Just nu söker vi någon organisation eller person som vill ta över och projektleda Stora Bokbytardagen!  Kontakta oss för mer information.