Möt några av våra engagerade volontärer, utan dem skulle inte Ekoguiden finnas. På varje ort arbetar en redaktör och recensenter ideellt med att kartlägga och recensera sin stads gröna smultronställen. Dessutom arrangerar de klädbyten och filmvisningar samt medverkar på aktiviteter som ekofestivaler, mässor och julmarknader.

Vill du joina gänget? Maila info@ekoguiden.se för att komma i kontakt med din lokala redaktion.

Norrköping

Stina Sköld Email: norrkoping@medvetenkonsumtion.se

BORÅS

LOTTA MAGNANDER Email: boras@medvetenkonsumtion.se

Göteborg

Linnéa Teigen Email: goteborg@medvetenkonsumtion.se

Bakgrund: Jag har studerat grafisk design och kommunikation och jobbar nu som it-konsult. Jag har ett stort intresse för miljöfrågor och brinner speciellt för hållbar, ekologisk och vegetarisk mat.

LÄS MER
GOTLAND

HELENA UDDHOLM Email: gotland@medvetenkonsumtion.se

Bakgrund: Miljö -och rättvisefrågor ligger mig varmt om hjärtat och att vara en medveten konsument är en viktig del av detta.

LÄS MER
KARLSKRONA

BEN ANDERSEN Email: karlskrona@medvetenkonsumtion.se

Stockholm

Louise Thorén Email: stockholm@medvetenkonsumtion.se

Bakgrund: Jag är utbildad miljövetare som just nu läser sista året på en master i hållbar utveckling vid Linköpings Universitet. 

 

LÄS MER
TROLLHÄTTAN

JOHAN GADD Email: trollhattan@medvetenkonsumtion.se

Bakgrund: Utbildad inom kemi, miljöintresserad och tio års jobb inom läkemedelsbranschen. Nu jobbar jag för att ändra folks köpvanor. Äger och driver en butik med ekologiska barnkläder och leksaker.

Umeå

Sophia Åström Email: umea@medvetenkonsumtion.se

Bakgrund:

Jag har en bakgrund inom medier och kommunikation men det är främst mitt intresse för matlagning och odling som har fått mig att börja engagera mig som ekoredaktör. Jag är också lite av en språknörd, pysslar med grafisk design och kommer därför att bidra med kunskaper både inom grafisk design och språk.

LÄS MER
Växjö

Lovisa Back Email: vaxjo@medvetenkonsumtion.se

Bakgrund: Uppfostrad i stallet och har långtgående erfarenhet av ideellt arbete inom föreningar och organisationer som verkar för en ekoreko värld. Har en internationell civilekonomexamen i bagaget med nationalekonomisk inriktning men har egentligen aldrig lämnat universitetsvärlden. Är nördigt intresserad av motivation och beteenden. Arbetar idag som kommunikatör och redaktör för att få fler att odla mer.

LÄS MER
MALMÖ

Björn Jensen Email: malmo@medvetenkonsumtion.se

Bakgrund: Jag har varit engagerad på ideell basis i föreningen sedan 2012 och som redaktör för Ekoguiden Malmö de senaste två åren. Jag känner föreningen och Ekoguiden väl (var tidigare samordnare för Ekoguiden) och brinner för att fånga upp och hjälpa fler att kanalisera sitt engagemang.

LÄS MER