LotusEco

LotusEco säljer certifierat ekologiska kläder i naturmaterial för dam, barn och herr.

Affären har redan från starten 2009 bara tagit in certifierat ekologiska kläder i naturmaterial som bomull, hampa, lin och ull. Man blir förvånad över det stora utbudet som sträcker sig över dam, barn och även en hel del för herr.

LotusEco ligger centralt cirka hundra meter från Stortorget i fräscha lokaler. Personalen informerar gärna om fördelarna med certifierade kläder och upplevs kunnig om märkningarna och klädernas ursprung. Affären använder el från egna vindandelar i OX2. De sopsorterar i alla fraktioner. Kartonger och annat packmaterial som kommer in återanvänds när affären skickar paket till sina webbutikskunder.

De oberoende certifieringarna består till största delen av GOTS (Global Organic Textile Standard) men även motsvarande som engelska Soil Association och tyska iVN förekommer. Dessa märkningar är de strängaste som finns för textilier. Många av kläderna är även fair trade-certifierade och i annat fall täcker GOTS-märkningen även den aspekten.

Butikens ekologiska fair trade kläderna kommer från bl a Armedangels, People Tree, Madness, Disana, Engel, Frugi och Pure-Pure.

Förutom kläder består sortimentet av giftfria leksaker, produkter i naturgummi, lunchlådor och flaskor i rostfritt stål, inspirerande tidningar som Camino, böcker om hur man undviker farliga kemikalier i sin vardag och lagar sina kläder etc.

LotusEco har valt att lägga en stor del av sin marknadsföringsbudget på att vara stödföretag för Naturskyddsföreningen där pengarna går till fokusområdet en giftfri miljö.

Mats Olsson den 10 mars, 2019
Senast uppdaterad den 03 augusti, 2019
 • Erik Nilsson
  Anmäl 31 May, 2017

  Trevligt ställe med stort sortiment av ekokläder!

 • Ett svar till “LotusEco”

  1. Erik Nilsson skriver:

   Trevligt ställe med stort sortiment av ekokläder!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.