Återvinningsfesten

Återinningsfesten


 
Äntligen! 
Söndag 28 augusti 2022 är Återvinningsfesten tillbaka!

Gatorna runt om Hornstull kommer åter fyllas av peppade Hornstull-försäljare och nyfikna spekulanter från alla hörn. Loppisen har tidigare år haft ca 100.000 st besökare och det är målet även i år.

Den 28 augusti 2022 förvandlas ännu en gång kvarteren väster och öster om Långholmsgatan till en folkfest när Hornstullsborna säljer eller skänker bort sina prylar. På borden erbjuds allt från handgjord tvål till rullskridskor, klädgalgar med fynd, musik, ansiktsmålningar och småbutiker längst gatorna håller öppet.

Återvinningsfestens historia

Återvinningsfesten har funnits sedan 2004. Sedan 2015 har föreningen Medveten Konsumtion tagit vid och arrangerar Hornstulls populäraste loppis. Återvinningsfesten är etablerad, välkänd och efterlängtad av boende i Hornstull, det är både en loppis och en folkfest där besökare kan tillbringa en heldag med att köpa begagnat, närproducerat och vara med på olika aktiviteter. Även lokala företag i Hornstull deltar genom att erbjuda olika erbjudanden.

År 2016, 2017 och 2018 slog vi besöksrekord med drygt 100.000 loppisentusiaster. På borden erbjuds allt från råkost till rullskridskor. Galgar med snyggfynd hängandes på linor kors och tvärs i stadsdelen har synts till och skapandet av små “butiker” och rum längs gatorna.

På Återvinningsfesten är det boende i Hornstull som ställer ut sina prylar, men besökare från hela Sverige är hjärtligt välkomna att besöka loppisen! Du kan alltså inte boka någon plats utan du håller till utanför ditt hus / port.

I år ber vi att alla som ställer ut blir medlem i föreningen (ordinarie medlemspris 95 kr) för att stötta vårt arbete att skapa ett cirkulärt samhälle och arrangera events som Återvinningsfesten.

 

 

Våra sponsorer

Alla våra sponsorer kommer stå utanför Hornstull Centrum där de erbjuder aktiviteter, tävlingar och begagnade prylar:

Tise som är vår huvudsponsor kommer finnas på plats med spännande aktiviteter och tävlingar. Hälsningar från Tise:

Besök vår pop-up fylld av vintageplagg och exklusiva märken från några av våra toppsäljare i Tise-appen. Missa inte tävlingen på plats där vi lottar ut en designerväska!

Emmaus kommer finnas på plats för att samla prylar och textiler. Här kan man lämna sina prylar och veta att de går till en god sak som hjälper både miljön och människors välmående.

Campusbokhandeln kommer ha med sig begagnad skönlitteratur som de delar ut helt gratis. De kommer även ha ett quiz där det går att vinna presentkort samt dela ut flyers med 5 % rabatt på deras sortiment.

Medveten Konsumtion som är arrangören för Återvinningsfestenkommer självklart också finnas på plats och driva diskussioner i konsumtionsfrågor, utmaningar, lösningar och mer. Detta görs till exempel genom att utmana besökarna att värdesätta en begagnad T-shirt för att skapa diskussioner kring nya kontra begagnade kläder.

 

Vill du hjälpa oss?

Att arrangera Återvinningsfesten är ett mycket resurskrävande arbete, med lång planering och projektledning. Vi är många eldsjälar som arbetar före, under och efter eventet. Du kan stötta vårt arbete genom att ge en gåva eller bli medlem. Vi söker även volontärer som vill hjälpa oss på plats under dagen.

Om du har frågor, funderingar eller behöver ytterligare information om Återvinningsfesten tveka inte att kontakta vår projektledare ana-marija.spajic@medvetenkonsumtion.se

 

Stötta oss genom att bli medlem i Medveten Konsumtion
Bli medlem

 

 

För utställare att tänka på

– Vi uppmuntrar er som skall sälja att tidigt föra en dialog med de verksamheter
som har öppet under dagen. Säkerställ vart ni kan stå så att ni inte stör deras verksamhet.

– Tänk på att det skall finnas plats på trottoaren framför borden för rullstol, barnvagn eller
liknande. På vägen ska det finnas plats för utryckningsfordon som brandbil, ambulans och polisbil att kunna ta sig fram.

– Kom ihåg att ta med er allt ni inte har sålt under dagen. Vi som arrangör har ingen möjlighet att hantera dem.

– Klockan 16 är loppisen över och alla ska ha packat ihop sina saker tills dess.

 

Säkerhetsplan

Här hittar du våra kontaktuppgifter och en säkerhetsplan för Återvinningsfesten 2022

Återvinningsfesten karta

 

Håll utkik på Återvinningens facebook sida efter uppdaterade nyheter!