Är du vår nya projektmedarbetare?

14 maj, 2018

Vill du bidra till hållbar utveckling och arbeta för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön, vår hälsa och de som arbetar inom industrin? Passar en roll med både ansvar och frihet in på dig? Där du bland annat planerar och genomför föreläsningar, arbetar med kommunikation av Sveriges miljömål och digitala projekt?

Vi utvidgar nu vårt team och söker en projektmedarbetare på deltid (75%) i en visstidsanställning med start augusti 2018 till slutet av december 2018, med chans till förlängning. Det finns en öppenhet för flexibilitet så att det går att kombinera med andra uppdrag/studier.

Till din hjälp har du en projektplan samt en projektmall. En central del av arbetet är kommunikation och marknadsföring till konsument genom sociala medier, traditionell media, via hemsidan och på andra nytänkande sätt. I tjänsten ingår även att vara behjälplig med andra, mer generella administrativa och marknadsrelaterade uppgifter inom föreningen Medveten Konsumtion. Vi ser självklart att du delar våra grundläggande värderingar och brinner för de frågor vi jobbar med.

 

Arbetet innebär också att t ex identifiera samarbeten med potentiella partners och sponsorer. Att kunna hålla många bollar i luften i kombination med ett gott ordningssinne hjälper dig i arbetet.

 

Vem är du?

 

Vi tror att du har kunskap om hållbar konsumtion och produktion, antingen via intresse eller arbetslivserfarenhet. Det är en fördel om du har relevant utbildning för tjänsten. Du är en fena på resurseffektivisering och gillar att ha varierande arbetsuppgifter. Du är duktig på sociala medier och kommunikation, och får vi drömma har du god kunskap i produktion av rörligt material. Du tycker om att arbeta i ett team med frihet under ansvar.

 

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att hjälpa till i vår dagliga verksamhet, publicera och skapa relevant material på sociala och digitala medier, hålla föreläsningar samt researcharbete av för verksamheten relevanta ämnen.

 

VI VILL ATT DU SOM SÖKER HAR:
 • Passande eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet av att driva projekt/event eller liknande från ax till limpa
 • Erfarenhet av kontinuerlig uppföljning
 • Intresse och kunskap för hållbar utveckling kopplat till enskild konsument samt miljö- och rättvisefrågor
 • Intresse av att arbeta i en mindre organisation som arbetar med stora frågor
 • Förmåga att hantera många arbetsuppgifter på en gång
 • Vana av att arbeta självständigt och en god organisationsförmåga
 • Lätt att knyta och behålla nya kontakter inom olika instanser
MERITERANDE ÄR OCKSÅ:
 • Erfarenhet av försäljningsarbete
 • Erfarenhet av arbete med marknadsföring och/eller kommunikation, särskilt inom sociala medier och rörlig kommunikation
 • Erfarenhet av att skriva pressmeddelanden, arbeta i My Newsdesk m.m.
 • Erfarenhet inom engagemang i föreningslivet/den ideella sektorn
 • Erfarenhet av att söka projektmedel/finansiering

 

Ansökan skickas med CV till alexandra.davidsson@medvetenkonsumtion.org senast 6 juni 2018. Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträde 13 augusti 2018 eller enligt överenskommelse. Obs: Skriv Projektmedarbetare som ärende! Tjänsten är förlagd på vårt kansli i ett kontorskollektiv i sköna Hornstull i Stockholm som vi delar med två härliga fotografer och två stycken hundar. En majoritet av tiden skall fördrivas på plats från vårt kansli tillsammans med övriga teamet. 

Frågor om tjänsten kan besvaras av föreningens generalsekreterare Alexandra Davidsson på 073 – 081 36 30.

VI SER FRAM EMOT DIN ANSÖKAN

Medveten Konsumtion är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som i år firar 10 år. Vi arbetar för en ökad, eller snarare återtagen konsumentmakt. Vi tror att alla kan bidra till en mer hållbar utveckling genom att ta lite mer medvetna konsumtionsbeslut och konsumera något mindre. Vi arbetar utan pekpinnar och försöker genom inspiration visa hur man kan konsumera mer medvetet. Vi håller föreläsningar, arbetar med opinionsbildning, driver kampanjer och event såsom Återvinningsfesten i Hornstull och Stora Bokbytardagen och kommunicerar främst genom våra sociala och digitala medier. Du kan läsa mer om föreningen här på hemsidan. 

Projektmedarbetare annons