Vikariat på 50% – löpande rekrytering

Vill du bidra till hållbar utveckling och arbeta för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön, vår hälsa och de som arbetar inom industrin? Vill du vara med och driva omställningen till ett cirkulärt samhälle och skapa fler cirkulenter? Är du duktig på att sociala mediekanaler, insamling, extern kommunikation och hemsida? Om svar ja – läs vidare!

Medveten Konsumtion är en ideell organisation som arbetar för att utbilda, inspirera och förenkla hållbara beslut hos samhällets alla konsumenter, eller CIRKULENTER som vi hellre väljer att se oss som. Vi ligger i framkant inom vårt expertområde hållbar konsumtion och föreläser, genomför workshops, driver kampanjer, opinionsbildar samt mobiliserar och skapar värde utifrån det otroliga engagemang som finns globalt för dessa frågor.

Vi söker nu en vikarierande Kommunikationsansvarig på 50% med start omgående och i första taget till 18 april (med stor möjlighet till förlängning) som tillsammans med föreningens övriga AKTIVA kommer att vara med och skapa bättre förutsättningar för ett cirkulärt samhälle!

 

Vad innebär rollen?

Medveten Konsumtion utökar TEAMET med en person som kommer att ha det strategiska och operativa ansvaret för föreningens sociala medier, externa kommunikation och uppföljning, samt hemsida. Denna person kommer att ha det övergripande ansvaret för föreningens sociala medier med syfte på tillväxt och öka insamling tillsammans med en insamlingsansvarig, extern kommunikation i t ex nyhetsbrev, PR-utskick i Notified med uppföljning, hålla hemsidan uppdaterad och liksom övriga i teamet inspirera och bidra med kunskap kring medveten konsumtion och kommunicera föreningens BUDSKAP i media, i digitala forum samt i sociala medier. Att implementera föreningens varumärkesstrategi och uppdatera kommunikationsstrategin utefter den ingår också i rollen.

Dina arbetsuppgifter varierar dagligen men innefattar bland annat administrering av content till sociala medier samt att operativt genomföra dem, samstämma inlägg och kampanjer med insamlingsansvarig för att öka insamlingen, planering och genomförande av kampanjer, och handledning av volontärer / praktikanter till din hjälp, att arbeta strategiskt för att behålla och främja det engagemang som finns hos föreningen, hantering av
föreningens externa kommunikation och hemsida. Föreningen arbetar aktivt med att följa upp vilken effekt våra insatser bidrar till och därmed blir kvalitetssäkring, uppföljning och kunskapsdelning en naturlig del i ditt arbete.

Föreningen har följande sociala medier: LinkedIn (svenska och engelska), Instagram (Svenska och engelska samt ett par underkonton), Facebook, Facebookgrupper, Youtube och Twitter.

 

För att trivas?

Du har ett genuint engagemang för de frågor som föreningen driver och ett intresse för ledarskap då du kommer handleda ideellt aktiva som hjälp i din roll tillsammans med övriga i teamet, samt att förmedla vad Medveten Konsumtion står för och skapa förutsättningar för aktiviteter och kommunikation i linje med föreningens syfte. Medveten Konsumtion värdesätter en inkluderande miljö med högt i tak där mod och ett inspirerande förhållningssätt är egenskaper som uppskattas. Att kunna arbeta självständigt med förmåga till stort eget ansvar är grundläggande för att trivas i rollen, då vi arbetar digitalt men du har möjlighet att även sitta på vårt kansli i Hornstull i Stockholm.

 

Vem är du?

Som vikarierande Kommunikationsansvarig på Medveten Konsumtion tänker vi att du är en doer som får saker gjorda, och som kommer med egna idéer och lösningar. Föreningen kännetecknas av att vara en organisation som ligger i framkant gällande medveten konsumtion och det är därför viktigt att du drivs av att ta till dig ny kunskap och att befinna dig i olika sammanhang som representant för föreningen. Du tycker om att arbeta i ett team med frihet under ansvar och har god förmåga att självständigt organisera din arbetsdag och ditt arbete. Framförallt är du ett kommunikationsproffs med spetskunskap i just sociala medier, vilket vi lägger störst vikt vid.

 

Vi vill att du som söker har: 

 • Passande eftergymnasial utbildning
 • Stort kunskap i kommunikation, särskilt via sociala medier
 • Erfarenhet av att driva projekt / kampanjer eller liknande från ax till limpa
 • Intresse för hållbarhet kopplat till konsumtion
 • Intresse av att arbeta i en mindre organisation som arbetar med stora frågor vilket ger en varierande vardag
 • Förmåga att hantera flera olika arbetsuppgifter på en gång
 • Vana av att arbeta självständigt och en god organisationsförmåga
 • Har enkelt för dig att ta till dig nya digitala system
 • Är trygg med att tala och skriva på svenska och engelska
 • Kunskap att operativt genomdriva strategier som faller under ditt ansvar
 • Kunskap i publiceringsverktyg, såsom t ex wordpress, notified, sociala medier

 

Meriterande är också:

 • Erfarenhet av liknande roller
 • Erfarenhet av arbete med digitala kampanjer, gärna kopplat till insamling / ökning av följarskara
 • Kunskap i grafisk formgivning
 • Erfarenhet av att arbeta inom områdena attrahera, behålla, utveckla och avveckla
 • Erfarenhet/utbildning inom miljö, klimat, hållbarhet
 • Erfarenhet från föreningslivet/den ideella sektorn

 

Praktiskt kring tjänsten

Tjänsten är ett vikariat för en sjukskrivning med arbetstid 20h/vecka (50%). Start så snart som möjligt, minst till 18 april med stor möjlighet till förlängning. Vi är öppna för ansökningar från kandidater från andra städer än Stockholm, där kansliet idag huserar i ett kontorskollektiv i sköna Hornstull (med två härliga fotografer och en livsglad hund). Vi arbetar digitalt pga rådande pandemi, men framöver kommer det att ingå i tjänsten att personen någon gång/gånger per månad ska arbeta i Stockholm tillsammans med övriga teamet. För vikariatanställningen gäller månadslön med pension, denna fastställdes när budgeten för året spikades.

Ansökan skickas med CV till alexandra.davidsson@medvetenkonsumtion.org senast 1 mars, gärna med löneanspråk för att se om vi matchar. Vänligen skriv Vikarierande Kommunikationsansvarig som rubrik.

Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträde enligt överenskommelse, med stark önskan om omgående.

Medveten Konsumtion ser gärna mångfald bland våra sökande och tar gärna emot frågor kring tjänsten. Vänligen kontakta föreningens generalsekreterare Alexandra Davidsson på 0734-30 54 34 eller alexandra.davidsson@medvetenkonsumtion.org vid funderingar.

Vi ser fram emot din ansökan!

——————————————————————————————————————————————————————————————

Om oss

Medveten Konsumtion är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som har funnits sedan 2008. Vi vill vara en del av lösningen för en hållbar värld. Normen i dagens samhälle är ohållbar konsumtion. Genom vår kunskapsfördjupning om konsumtionens villkor och effekt på miljön, klimatet och människors hälsa och rättvisa vill vi att det ska bli enklare att göra medvetna val.

Med ett regenerativt förhållningssätt vill vi etablera cirkulära beteenden. Genom konsumtions- och beteendeforskningen ger vi konkret information som inspirerar och bidrar till reflektion och genomtänkta konsumtionsbeslut. Vi arbetar för att fler blir en del av lösningen – förverkligad konsumentkraft. För det är tillsammans vi kan påverka och skapa förändring.

Vi tänker globalt men agerar lokalt i linje med att konsumtionen har en stark koppling till hållbar tillväxt. Vi är vägledande och drivande för hållbar konsumtion i paradigmskiftet mot en smartare värld.

Du kan läsa mer om föreningen på MEDVETEN KONSUMTION