Distansutbildning

Medveten Konsumtions distansbildning i samarbete med Studiefrämjandet ger dig som deltagare på ett flexibelt och interaktivt sätt ökade kunskaper om konsumtionens effekter på miljö, klimat och de som lever och arbetar där våra varor tillverkas.

DISTANSKURS I KONSUMTION, MILJÖ OCH ETISK HANDEL

Under fyra spännande kurstillfällen om sammanlagt åtta veckor får du både fakta, inspiration och handfasta tips på hur du kan konsumera mer medvetet! Upplägget är interaktivt med korta videor, länkar där du kan hitta mer information och diskussionsfrågor knutna till varje kurstillfälle. Varje tillfälle tar upp ett specifikt tema och dess problematik men inspirerar också till eftertanke och vill vara en inspiration till förändring. Kursen ges helt på distans och varje kurstillfälle publiceras i en sluten grupp på läroplattformen Learnify som också fungerar som diskussionsforum. Efter genomgången kurs erhålls intyg.

Kursplan VÅREN 2018

Vi kommer beröra följande teman:

19/2 Konsumtion och hållbarhet
5/3 Elektronikens miljöpåverkan
19/3 Medveten garderob
2/4 Mat och klimat

Det finns mycket fördjupningsmaterial och rapporter samlade i varje delkurs så det är svårt att uppskatta hur mycket tid du behöver lägga ner, men förbered dig på ca 4 timmar per delkurs. 

Vi publicerar en länk till varje delkurs varannan måndag, och sedan kan du öppna länken med föreläsningen hur många gånger du vill, vilken tid på dygnet du vill. Du kan även välja att göra alla fyra delkurser i ett svep när alla delkurserna är upplagda. 

Du behöver tillgång till en dator med internet, inget mer behövs. 

Anmälan

Anmälan för vårens distansutbildning är nu stängd för denna gången. Håll utkik på våra sociala medier för att hänga på inför nästa kursstart. 

Som ideell förening är vi beroende av ekonomiska bidrag till vårt arbete. Därför grundar sig vårens distansutbildning på en donationsbaserad anmälningsavgift. Swisha valfri summa (minst 1kr) till 123 327 78 86, skriv ditt namn och ”distansutbildning” senast den 12 februari så har du säkrat din plats på vårens utbildning.

Om du inte har swish kan du istället sätta in ditt bidrag till vårt bankgiro på 639-9646, märk med ditt namn och ”distansutbildning”.

FÖRDJUPNINGSKURS med start 16 april

För dig som gått vår grundutbildning i Miljö, konsumtion och etisk handel arrangeras även en fördjupningskurs på temat: Matens dimensioner. Vänligen skicka ett mail till amanda.bengtsson@medvetenkonsumtion.org för mer information. Fördjupningskursen pågår under tre veckor mellan 16 april – 6 maj.

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

ANMÄLAN DISTANSKURS

  • Vi följer den svenska personuppgiftslagen (PUL)
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.