Medveten Konsumtion möter Maximillian Lundin, ägare av The Plant

19 februari, 2018

”Jag lever på den planeten som vi alla behöver leva på. Alla som ifrågasätter neddraget av konsumtion lever på de dryga 3,2 andra planeterna som tog slut i augusti, rekordtidigt förra året” och ”lev som en fattig” – lär känna Maximillian och hans bästa tips du med!

 

Berätta om dig själv och din passion Maximillian! Varför startade du the Plant?

Jag har varit kock i 23 år, jag fyller 40 år om två veckor, och har jobbat i fine dining i större delen av min karriär. Jag har rest jättemycket och sista 10-12 åren har jag varit väldigt fokuserad på hållbar ekologi och jordbruk. Ju mer jag lär mig om det, desto mer övertygad blir jag om att alla klassiker som funkat, faktiskt inte alltid funkar. Jag är väldigt detaljfokuserad och håller mitt fokus på den stora bilden. Jag lever för mat, dygnet runt, för min hälsa, jag tränar och försöker göra det bästa jag kan.

”Jag lever på den planeten som vi alla behöver leva på. Alla som ifrågasätter neddraget av konsumtion lever på de dryga 3,2 andra planeterna som tog slut i augusti, rekordtidigt förra året” och ”lev som en fattig” – lär känna Maximillian och hans bästa tips du med!

 

Berätta om dig själv och din passion Maximillian! Varför startade du the Plant?

Jag har varit kock i 23 år, jag fyller 40 år om två veckor, och har jobbat i fine dining i större delen av min karriär. Jag har rest jättemycket och sista 10-12 åren har jag varit väldigt fokuserad på hållbar ekologi och jordbruk. Ju mer jag lär mig om det, desto mer övertygad blir jag om att alla klassiker som funkat, faktiskt inte alltid funkar. Jag är väldigt detaljfokuserad och håller mitt fokus på den stora bilden. Jag lever för mat, dygnet runt, för min hälsa, jag tränar och försöker göra det bästa jag kan.

The Plant kom till när jag fick frågan av AMF fastigheter om jag skulle vilja starta ett snabbmatskoncept. Jag hade ingen direkt tanke på att öppna restaurang innan dess, jag drev min egen mission att få folk att äta mer veganskt och ekologiskt. Främst gjorde jag det teoretiskt och försökte övertyga andra att göra det, men det var ingen som riktigt nappade. Men när jag fick frågan om att öppna en restaurang med snabbmatskoncept så tänkte jag att ”DET HÄR ÄR MIN CHANS ATT VISA DEM”. Så då skrev jag ihop konceptet och presenterade det. Men de ville ha det vegetariskt, med ost, men jag sa nej det ska vara veganskt, och så blev det!

Tanken med the Plant är att det ska vara nyttig mat som smakar onyttigt. Snabbmatsbranschen är en av de snabbaste växande i restaurangbranschen, och har också varit det länge. Men snabbmat behöver inte vara dåligt, utan bara ett sätt att få ut maten på ett effektivt sätt. Mitt koncept är att det alltid ska vara gott och vi ska alltid ge bra service. Sen tillkommer att det alltid är nyttigt och 100 % veganskt och eko. Så att man skulle kunna äta den varje dag, året om. Utifrån det har jag skapat menyn. Under processen har jag fått välja bort vissa goda saker som inte riktigt passar med dem andra. Det har varit en lärorik och tuff resa, men idag har vi ett starkt återkommande kundunderlag som älskar vår mat och varumärke. Vi bygger så sakteligen upp oss organiskt, min ambition är att det ska bli en kedja. Därför så öppnade vi ett ställe till på Telefonplan.

 

Ni har nyligen lanserat en app?

Yes! Precis. Det var för att vi ville göra snabbmaten mer tillgänglig! Alla stora hamburgerkedjor t ex gör ju saker rätt när de gör maten tillgänglig. Och även om jag är liten och gör nyttig snabbmat så är det ju bra om jag gör den så tillgänglig som möjligt också. För det är en växande bransch, men man måste sälja stora marginaler för att få det att gå ihop, och appen var bra för visualisering av maten osv. Den är skön att ha! Den är ganska nylanserad, ungefär för en månad sedan men det är många som använder den och vi har fått bra feedback på de som laddat ner den.

 

Vad är Medveten Konsumtion för dig?

Medveten konsumtion är att ha kunskapen att välja mellan två saker; man vet vad det innebär att göra ett köp. Om man står och håller i två bitar kött där den ena kostar 50 spänn och den andra 100, där den ena är ekologisk och dyrare, och den andra är import och billig. Då handlar det om antingen om att ”okej jag har inte har så mycket pengar, men den ena har dålig påverkan och jag önskar jag hade råd med den” och det andra alternativet om ”jag köper det dyra köttet, och äter istället mindre av det så det räcker till fler portioner”. Man är medveten om ens val och vilken påverkan det har. Man behöver inte veta allt, man kan göra val utifrån den korta kunskap som finns tillgänglig. Och framförallt att göra bättre och bättre val, lite åt gången. Man behöver inte ställa om till att göra allt med en gång och göra alla ens val till medvetna val eller konsumtion, man kan börja med lite i taget.

Vad är dina bästa tips för att konsumera / äta mer hållbart?

Skär ner på de dyra råvarorna som kött, ägg, fisk, fågel och ost, och ät de billigare råvarorna. Ät som en fattig! Om man vill fortsätta äta de produkter som har mest påverkan på miljön, ät mindre av det och mer sällan.

 

Varför väljer du att engagera dig för dessa frågor?

För att jag är en tänkande människa med respekt för planeten. Jag blir förvånad varje gång när det blir en debatt och ett ifrågasättande med argumentet att ”det vi har gjort fram tills nu måste ju ha funkat efter som vi är här; så vi kan väl köpa kött och kläder och slänga som tidigare”. Folk upplever att vi har ett val men vi har inga val längre. De tog slut under 60-70 talet efter den stora accelerationen av både produktion och konsumtion som inträffade efter andra världskriget. Jag har sett och läst för mycket och träffat för många för att inte längre kunna blunda för sanningen. Jag lever på den planeten som vi alla behöver leva på. Alla som ifrågasätter neddraget av konsumtion lever på de dryga 3,2 andra planeterna som tog slut i augusti, rekordtidigt förra året.

Hur får du fler att också hänga på tåget?

Jag vill verkligen understryka att alla val – stora som små – mot hållbarare val eller maträtter och kläder eller konsumtion har jätte stor påverkan! Om man äter kött, fisk, fågel, eller smör och inför en helt vegansk dag så minskar man sitt avtryck med upp till 5-7 gånger. Om fler och fler gör det så har det en enorm påverkan. Man måste se det som en omvandling, en stegvis förändring. Det är inte cold turkey – hugget rakt av, typ som i att ”nu måste vi alla bli veganer och återvinna våra kläder”, men att göra små val som passar en, hela tiden, gör att det så sakteligen kryper upp på en: man kan inte längre blunda för sanningen, man vaknar upp. Jag brukar beskriva läget som det är nu enligt Boiling Frog teorin: om vi skulle rycka bort alla människor från planeten och programmera om dem från allt de är vana med idag för att sedan sätta tillbaka alla igen, så skulle det skulle inte vara en enda person som skulle acceptera läget som det är idag, hur vi behandlar planeten. Men det är olika grader av helvetet som gör att vi accepterat situationen och som gör att vi är vana med den. Och teorin funkar ju också tvärtom. Helt plötsligt har man redan gjort massa val och sen är det så lite kvar att förändra, och då blir det så mycket lättare att leva hållbart också.

Foton: Camilla Lindqvist

LÄS MER

MEDVETEN KONSUMTION MÖTER TV-PROFILEN PÄR HOLMGREN

13 februari, 2018

Många av er känner säkert till Pär Holmgren, kanske har ni läst hans böcker eller sett honom på TV. Idag arbetar han som naturskadespecialist på Länsförsäkringar, och vi mötte honom för att lära känna honom lite bättre. Han svarar bland annat på vad Medveten Konsumtion är för honom, och vad som kan ge honom hopp om framtiden och sina bästa tips för en hållbar konsumtion… 

 

Många av er känner säkert till Pär Holmgren, kanske har ni läst hans böcker eller sett honom på TV. Idag arbetar han som naturskadespecialist på Länsförsäkringar, och vi mötte honom för att lära känna honom lite bättre. Han svarar bland annat på vad Medveten Konsumtion är för honom, och vad som kan ge honom hopp om framtiden och sina bästa tips för en hållbar konsumtion… 

 

Berätta om dig själv och din passion!

Efter 20 år som meteorolog på SVT har jag sedan 2009 haft möjligheten att arbeta heltid med hållbarhetsfrågor, och då främst klimatförändringarna. Före TV-karriären var jag kortvarigt anställd som meteorolog i försvaret, för att sedan forska och undervisa på Uppsala universitet, där jag tog en licentiatexamen 1993. Arbetet på SVT började som inhoppare på det regionala nyhetsprogrammet ABC 1988 och utökades sedan till heltid 1993, när rapport började med morgonsändningar. Från mitten av 1990-talet till 2007 var jag chef över SVT:s väderredaktion och ansvarade då bl a för programserien ”Meteorologi – mer än bara väder”, som sändes under 2003 med ett stort fokus på klimatfrågan. Åren efter det skapade jag även en hemsida om klimatfrågan på svt.se

Under senare år har jag haft ett antal olika styrelseuppdrag, bland annat i Naturskyddsföreningens riksstyrelse och SMHIs insynsråd. Jag har även startat flera olika projekt och organisationer som arbetar med hållbarhetsfrågor, och flera av dem har kopplingar till musik och kultur. Elmopedturnén, Artister för Miljön, Crime of the Century och Timeless Knowledge.

Det som från början fascinerade mig med meteorologi var komplexiteten i vår atmosfär. De rent teoretiska utmaningarna och den avancerade matematiken var mer spännande än själva vädret. Det var nog delvis samma sak med klimatfrågan för mig i början – bara tanken på att själva klimatet kunde förändras, något som globalt varit ganska stabilt de senaste tusentals åren. Idag är det mer de humanitära rättvisefrågorna som driver mig. Helhetsperspektiv och tvärvetenskapligt tänkande har blivit viktigare än den teoretiska detaljkunskapen som fick mig intresserad från början.

En viktig anledning till den förändringen är att jag har fått möjligheten att träffa och diskutera med så många intressanta och kunniga personer under de senaste åren. Människor som jag lärt mig mycket av, både när det gäller möjligheter till teknikutveckling och insikter kring vilka konsekvenserna kan bli om vi inte tar klimatfrågan på tillräckligt stort allvar.

Du har en ganska lång historia inom hållbarhet, hur är det att vara en offentlig profil?

Jag tänker egentligen inte på mig själv som ”offentlig profil”, det blev långsamt bara en del av jobbet på SVT. Kopplat till hållbarhetsfrågorna är det så klart en fördel, genom att det blir lättare att nå ut – via intervjuer och föreläsningar. Jag tycker dessutom att med den kunskap och insikt man har som meteorolog i klimatfrågan; får man ett extra ansvar om man jobbar på TV – eftersom man därigenom just har möjligheten att påverka fler.

Vad jobbar du med idag?

Jag är anställd hos Länsförsäkringar sedan hösten 2015, som naturskadespecialist. I ett varmare och förändrat klimat ökar risker för extrema väderhändelser och svåra naturskador; översvämningar, torka, värmeböljor, stormskador. Försäkringsbranschen var tidigt engagerade i klimatfrågan, redan för över 20 år sedan. Mitt jobb idag handlar exempelvis om att diskutera med kommuner och länsstyrelser hur vi kan samverka med klimatanpassning och omställning av samhället för att få minskande risker för svåra naturskador i framtiden.

Vad är Medveten Konsumtion för dig?

Det är givetvis dels att tänka på vad man konsumerar. Men kanske ännu viktigare att diskutera konsumtionen med andra, och våga ifrågasätta olika normer i samhället.

Vad är dina bästa tips för att konsumera mer hållbart?

Fråga sig själv om man verkligen måste köpa en viss sak, eller om kan låna eller hyra den, eller kanske köpa den begagnad. Och om man måste köpa något nytillverkat, i så fall fundera över hur det är tillverkat. Här kan tredjepartsgranskning som Svanen, Fairtrade, Bra miljöval, Krav och EU-blomman hjälpa oss som konsumenter.

Varför väljer du att engagera dig för dessa frågor?

För mig är det självklart att vilja bidra till en bättre värld. Jag tycker att det är en del av ett vuxenansvar; att se till att kommande generationer får en så bra värld som möjligt att leva i. 

Vad kan ge dig hopp?

Det finns tydliga trender i samhället kring att allt fler väljer exempelvis rättvisemärkta varor eller veganska alternativ. Det är en ökad medvetenhet kring de här frågorna, och egentligen handlar det om att vi behöver bli en kritisk massa. Är vi bara tillräckligt många som tycker att hållbarhetsfrågorna är tillräckligt viktiga så blir det också en omställning av hela samhället. Det är på det sättet vi får normförändringar i samhällsdebatten och politiken.

LÄS MER

Medveten Konsumtion möter Jeanette Eckerling, ägare av Syakuten & Zonakuten

08 februari, 2018

Hon driver två lokala företag i Stockholm där hon förutom att sy och vara zonterapeut själv plockar örter i skog och mark för att tillverka hennes alldeles egna ”Ansiktets Örtölja”. 

Berätta om dig själv och ditt företag / passion!

–Jag driver två företag: Syakuten och Zonakuten. Gemensamt för de båda är att det handlar om att vårda och ta hand om det man har, snarare än att slita och slänga. Människan och naturen hänger ihop på samma sätt som kroppen och själen. De som kommer till mig får hjälp med just det. 

Foton: Sara Mac Key

 

Hon driver två lokala företag i Stockholm där hon förutom att sy och vara zonterapeut själv plockar örter i skog och mark för att tillverka hennes alldeles egna ”Ansiktets Örtölja”. 

Berätta om dig själv och ditt företag / passion!

–Jag driver två företag: Syakuten och Zonakuten. Gemensamt för de båda är att det handlar om att vårda och ta hand om det man har, snarare än att slita och slänga. Människan och naturen hänger ihop på samma sätt som kroppen och själen. De som kommer till mig får hjälp med just det. 

Foton: Sara Mac Key

 

Vad är Medveten Konsumtion för dig?

–För mig handlar det om kvalitet om att man ser saker som man köper lite som en investering. Att det ska hålla länge och kunna repareras är bara en sak. Sedan handlar det också om hur och var en vara har tillverkats. Det kan ju också handla om att stötta en liten lokal butik som är viktig för kvarteret eller samhället istället för att ta bilen för att handla där det är några kronor billigare ute på stormarknaden – som dessutom brukar vara lite trist och opersonlig att handla i. Det finns alltid mer än det som syns på ytan. Att det finns en tanke bakom en butik, vara eller tjänst som inte bara handlar om att göra så stor vinst som möjligt. 

 

Vad är dina bästa tips för att konsumera mer hållbart?

–Var kräsen. Och var inte rädd för att investera i en reparation, köpa det som är begagnat, second-hand eller vintage.

Varför väljer du att engagera dig för dessa frågor?

–Det är en naturlig del av min verksamhet. Som jag sade: Att vårda och ta hand om det man har.

 Ett sista tips?

–Jag passar på att återanvända en gammal sanning: Kvalitet vinner alltid i längden.

LÄS MER

Medveten Konsumtion möter Bjussa.se - som blocket fast gratis!

06 februari, 2018

Vi träffade Fredrik Doverot som drivet gratistjänsten Bjussa. Lär känna honom lite bättre du också!

Berätta om dig själv och din passion!

Fredrik Doverot heter jag och driver en gratis digital bortskänkestjänst som heter Bjussa. Bjussa driver jag tillsammans med Christoffer och Erik som utvecklar hemsidan och appen. Bjussas affärsidé går ut på att föra samman människor som vill bli av med saker med de som behöver saker, dvs vi är en bortskänkestjänst som finns både på nätet och i mobilen.

Man kan säga att vår tjänst är som Blocket fast allt är gratis!

Vår tjänst är win-win-win, en person blir av med sin pryl och slipper ordna med bärhjälp, hyra släp och köra bil till en återvinningscentral, den andra personen får en pryl gratis som de behöver och det innebär att man sparar på miljön då prylen återanvänds istället för att återvinnas eller eldas upp för energiutvinning. Återanvända eller återbruka ligger näst högst upp på avfallstrappan efter att minimera konsumtionen.

Vi för samman människor från olika samhällsklasser, i olika åldrar, med olika bakgrunder och olika behov. Dessutom kan vi få folk som bor nära varandra att lära känna varandra då man oftast letar efter prylar som finns i närområdet.

Titta gärna på vår film som kortfattat beskriver vår tjänst: https://www.youtube.com/watch?v=LkYR6itFKkc

Vi träffade Fredrik Doverot som drivet gratistjänsten Bjussa. Lär känna honom lite bättre du också!

Berätta om dig själv och din passion!

Fredrik Doverot heter jag och driver en gratis digital bortskänkestjänst som heter Bjussa. Bjussa driver jag tillsammans med Christoffer och Erik som utvecklar hemsidan och appen. Bjussas affärsidé går ut på att föra samman människor som vill bli av med saker med de som behöver saker, dvs vi är en bortskänkestjänst som finns både på nätet och i mobilen.

Man kan säga att vår tjänst är som Blocket fast allt är gratis!

Vår tjänst är win-win-win, en person blir av med sin pryl och slipper ordna med bärhjälp, hyra släp och köra bil till en återvinningscentral, den andra personen får en pryl gratis som de behöver och det innebär att man sparar på miljön då prylen återanvänds istället för att återvinnas eller eldas upp för energiutvinning. Återanvända eller återbruka ligger näst högst upp på avfallstrappan efter att minimera konsumtionen.

Vi för samman människor från olika samhällsklasser, i olika åldrar, med olika bakgrunder och olika behov. Dessutom kan vi få folk som bor nära varandra att lära känna varandra då man oftast letar efter prylar som finns i närområdet.

Titta gärna på vår film som kortfattat beskriver vår tjänst: https://www.youtube.com/watch?v=LkYR6itFKkc

Vad är Medveten Konsumtion för dig?

Att konsumera hållbart och att vara medveten om hur man kan göra det. Det har aldrig varit enklare än idag att göra rätt val. All information man kan behöva för att göra rätt val finns på nätet och även bra tjänster och verktyg för att göra det ännu enklare att konsumera medvetet.

Vad är dina bästa tips för att konsumera mer hållbart?

Att ta reda på information om det och lära sig mer om hur man kan göra det Att använda sig av alla de nät- och appbaserade tjänster som finns idag och som gör det enklare att återanvända, dela, låna och hyra prylar. Att tänka sig för innan man köper något nytt, man kanske kan använda prylen ett tag till, eller laga den. Eller om inte det går, köp begagnat istället för nytt alternativt hämta något begagnat gratis via Bjussa!

Varför väljer du att engagera dig för dessa frågor?

För att jag tycker att det är roligt att se hur saker kan få en andra chans och hur glad någon kan bli av att ge dem det. 

Det är å andra sidan ledsamt att se hur dagens konsumtionssamhälle fungerar och att man slänger saker som är fullt fungerande tex för att det är förra årets modell eller för att just du har tröttnat på den prylen. Se tex också det faktumet att vi redan i augusti månad har förbrukat hela årets förnybara resurser på jorden.

Fredriks visdomsord: 

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något.

Man behöver inte förändra hela sin livsstil på en gång men alla kan göra någon förändring i rätt riktning oavsett om det gäller att återanvända, återvinna, äta bättre, flyga mindre eller sortera sitt avfall.

Ett enkelt sätt att börja bidra med något är att vara lat! Dvs lägg upp en annons enkelt på Bjussa så kommer någon och hämtar prylen du vill bli av med istället för att du ska behöva köra iväg den till soptippen. Lycka till!

LÄS MER

KALLELSE till ÅRSMÖTE Medveten Konsumtion 25 mars 2018

29 januari, 2018

Hej käre medlem,

Söndagen den 25:e mars 2018, kl 11.00 dukar Medveten Konsumtion upp för brunch på kansliet i Stockholm. I anslutning kör vi föreningens årsmöte som välkomnar både nya medlemmar och nyfikna för att prata visioner och mål för 2018. 

Tid: Söndagen 25:e mars 2018 kl 12.00-14.00, brunch från kl 11.00

PlatsSmedsbacksgatan 7 BV, Stockholm, T-bana Gärdet

Motioner/propositioner och stadgeändringsförslag som väcks av medlem ska skriftligen ställas till styrelsen på e-post marcus.qvarnstrom@medvetenkonsumtion.org och skall enligt stadgarna ha inkommit senast 6 veckor före årsmötet, dvs senast den 11 februari.

Samtliga motioner, propositioner och stadgeändringsförslag med styrelsens eventuella yttranden skickas till medlemmarna senast 4 veckor före årsmötet, dvs den 25 februari

Anmälan till årsmötet ska göras skriftligen via e-post till styrelsen på marcus.qvarnstrom@medvetenkonsumtion.org senast 3 veckor före årsmötet för att komma med i röstlängden, dvs senast den 4 mars.  

Handlingar till årsmötet skickas per e-post till anmälda mötesdeltagare, samt finns utlagd på föreningens hemsida, senast 2 veckor före årsmötet, dvs den 11 mars.  

Medlemsskap
För att ha rösträtt på årsmötet krävs att medlemskap är registrerat och godkänt av föreningen senast den sista februari samma år som årsmötet hålls.

Engagemang i styrelsen?
Vill du nominera dig själv eller någon du känner för en plats i föreningens styrelse är du varmt välkommen att höra av dig till info@medvetenkonsumtion.org

Frågor om vad det innebär att vara en del av styrelsen är också välkomna. 

——————————–

Med varma hälsningar,

Marcus Qvarnström

Styrelseordförande
Föreningen Medveten Konsumtion Sverige    

Mobil: 076 840 66 33  
Email: marcus.qvarnstrom@medvetenkonsumtion.org

Hej käre medlem,

Söndagen den 25:e mars 2018, kl 11.00 dukar Medveten Konsumtion upp för brunch på kansliet i Stockholm. I anslutning kör vi föreningens årsmöte som välkomnar både nya medlemmar och nyfikna för att prata visioner och mål för 2018. 

Tid: Söndagen 25:e mars 2018 kl 12.00-14.00, brunch från kl 11.00

PlatsSmedsbacksgatan 7 BV, Stockholm, T-bana Gärdet

Motioner/propositioner och stadgeändringsförslag som väcks av medlem ska skriftligen ställas till styrelsen på e-post marcus.qvarnstrom@medvetenkonsumtion.org och skall enligt stadgarna ha inkommit senast 6 veckor före årsmötet, dvs senast den 11 februari.

Samtliga motioner, propositioner och stadgeändringsförslag med styrelsens eventuella yttranden skickas till medlemmarna senast 4 veckor före årsmötet, dvs den 25 februari

Anmälan till årsmötet ska göras skriftligen via e-post till styrelsen på marcus.qvarnstrom@medvetenkonsumtion.org senast 3 veckor före årsmötet för att komma med i röstlängden, dvs senast den 4 mars.  

Handlingar till årsmötet skickas per e-post till anmälda mötesdeltagare, samt finns utlagd på föreningens hemsida, senast 2 veckor före årsmötet, dvs den 11 mars.  

Medlemsskap
För att ha rösträtt på årsmötet krävs att medlemskap är registrerat och godkänt av föreningen senast den sista februari samma år som årsmötet hålls.

Engagemang i styrelsen?
Vill du nominera dig själv eller någon du känner för en plats i föreningens styrelse är du varmt välkommen att höra av dig till info@medvetenkonsumtion.org

Frågor om vad det innebär att vara en del av styrelsen är också välkomna. 

——————————–

Med varma hälsningar,

Marcus Qvarnström

Styrelseordförande
Föreningen Medveten Konsumtion Sverige    

Mobil: 076 840 66 33  
Email: marcus.qvarnstrom@medvetenkonsumtion.org

LÄS MER

NU HAR DISTANSUTBILDNINGEN ÖPPNAT!!!

19 januari, 2018

Vår omåttligt populära distansutbildning har äntligen öppnat och i februari drar den igång. 

Under fyra spännande kurstillfällen om sammanlagt åtta veckor får du både fakta, inspiration och handfasta tips på hur du kan konsumera mer medvetet! Upplägget är interaktivt med korta videor, länkar där du kan hitta mer information och diskussionsfrågor knutna till varje kurstillfälle. Varje tillfälle tar upp ett specifikt tema och dess problematik men inspirerar också till eftertanke och vill vara en inspiration till förändring. Kursen ges helt på distans och varje kurstillfälle publiceras i en sluten grupp på läroplattformen Learnify som också fungerar som diskussionsforum. Efter genomgången kurs erhålls intyg.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR!

Vår omåttligt populära distansutbildning har äntligen öppnat och i februari drar den igång. 

Under fyra spännande kurstillfällen om sammanlagt åtta veckor får du både fakta, inspiration och handfasta tips på hur du kan konsumera mer medvetet! Upplägget är interaktivt med korta videor, länkar där du kan hitta mer information och diskussionsfrågor knutna till varje kurstillfälle. Varje tillfälle tar upp ett specifikt tema och dess problematik men inspirerar också till eftertanke och vill vara en inspiration till förändring. Kursen ges helt på distans och varje kurstillfälle publiceras i en sluten grupp på läroplattformen Learnify som också fungerar som diskussionsforum. Efter genomgången kurs erhålls intyg.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR!

LÄS MER