OM MEDVETEN KONSUMTION

Medveten Konsumtion är en liten förening som arbetar med de stora frågorna. Vi verkar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön och de som arbetar inom industrin. Vi tror på konsumentmakt: att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre och något mer genomtänkt, och att var och en faktiskt kan bidra till en mer hållbar framtid.

Vid sidan om informationsarbetet arbetar vi med inspiration till förändring. Föreningen vill vara ett nätverk av människor som hjälper varandra att ta mer medvetna konsumtionsbeslut ur miljö- och rättviseperspektiv. Vår grundfilosofi är det smarta gamla ordspråket Reduce, Reuse, Recycle. Med tillägget Respect.

Genom föreningen kan du få ökade kunskaper om miljö, klimat och etisk handel. Vår hemsida erbjuder råd och tips om hur du kan tänka kring din vardagskonsumtion för att göra skillnad, och en jämförande guide till de märkningar du hittar i butiken. För att verkligen kunna ändra din konsumtion i praktiken har vi även en nätbaserad Ekoguide. Genom Ekoguiden kan du hitta butiker, restauranger och kaféer med grön och/eller rättvis profil i din stad.

Som komplement till informationen på vår hemsida vill vi genom tidsbegränsade projekt, evenemang och samarbeten inspirera till alternativa sätt att förhålla sig till konsumtion. Vi har bland annat genomfört carrotmobs, lanserat ett klädbibliotek, arrangerat Sveriges största klädbyte, ordnat julklappsguidning på stan och hållit utställningarna Uppvunnet och Re:create. Medveten Konsumtion arrangerar också Nordens största loppis, Återvinningsfesten i Hornstull sedan 2015.

Genom föreningen kan du engagera dig lokalt för globala miljöfrågor och etisk handel. Du kan hjälpa till med något av våra projekt, initiera ett eget, eller bli en av våra ekorecensenter och lägga in egna recensioner i Ekoguiden.

Genom att bli medlem kan du på ett enkelt sätt visa att du gillar det vi gör.

Du kan läsa mer om vår verksamhet via menyvalen till vänster.