Om Ekoguiden

Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. Ekoguiden är din guide till eko, reko och vintage och är till för dig som gärna handlar second hand och helst fikar på kaféer med schyst producerat kaffe. Det är ett socialt nätverk som startades för att tipsa konsumenter om gröna smultronställen och fungerar som en levande karta av det medvetna utbudet i staden. Genom att så många som möjligt blir medvetna konsumenter skapas en ny folkrörelse där människor börjar ställa krav på politiker och producenter.

Vår vision är att Ekoguiden ska vara en dynamisk karta till din stads gröna smultronställen. En medveten guide som inte bara tipsar om ekoreko alternativ, utan också granskar verksamheterna och deras miljöprofil. Ekoguiden bedrivs av ideella krafter och recenserar butiker, kaféer och andra verksamheter för att bygga upp en gedigen guide till grön shopping. I dagsläget finns vi på 13 orter runt om i landet. Klicka på Ekoguiden i menyn för att se var vi finns (och glöm inte att spara ner sidan som en app i din telefon!).

Ekoguiden drivs av föreningen Medveten Konsumtion tillsammans med lokalt engagerade redaktörer. Föreningen verkar på många olika sätt för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljö och för dem som arbetar inom industrin. Vi tror på konsumentmakt och att var och en kan bidra till en mer hållbar framtid. Att vara redaktör för Ekoguiden är ett meriterande uppdrag där du blir del av ett stort och medvetet nätverk som ger dig ökade kunskaper om miljö-, rättvise – och konsumtionsfrågor. Vi söker ständigt nya eldsjälar, vill du vara med?

Amanda Bengtsson är samordnare för Ekoguiden nationellt. Har du några frågor eller vill du boka Amanda för en ekoreko-vandring i din stad? Maila amanda.bengtsson@medvetenkonsumtion.org för att få veta mer.