Möt några av våra engagerade volontärer, utan dem skulle inte Ekoguiden finnas. På varje ort arbetar en redaktör och flera recensenter ideellt med att kartlägga och recensera sin stads gröna smultronställen. Dessutom arrangerar de aktiviter som ekofestivaler, klädbyten och julmarknader. Vill du joina gänget? Maila din lokala redaktör på fornamn.efternamn@medvetenkonsumtion.org.

Malmö

Veronica Nilsson

Bakgrund: Hotellchef som sadlat om och nu satsar på matfrågor, skrivande och events. Är utbildad i Humanekologi vid Lunds Universitet. Bor i Malmö och Sevilla. Motto: “For a better world and a more sustainable future”. www.veronicacharlott.com

Karlstad

Elin Iderström

Bakgrund: Elin är socionom och blivande konsumtionskritisk kommunikatör som bor strax utanför Karlstad. Hon brinner för det skrivna ordet, hållbara lösningar och gillar att odla grönsaker.

LÄS MER
GOTLAND

HELENA UDDHOLM

Bakgrund: Miljö -och rättvisefrågor ligger mig varmt om hjärtat och att vara en medveten konsument är en viktig del av detta.

LÄS MER
Redaktör Uppsala

Malin Andersson

Bakgrund: Jag arbetar på CEMUS (centrum för miljö- och utvecklingsstudier) med kurser inom Hållbar utveckling på Uppsala universitet. Jag vill gärna hjälpa människor att kunna agera och förändra hur de lever för att skapa en mer hållbar framtid.” 

STOCKHOLM

STIEG ANDERSSON

Bakgrund: Stiegs intresse för hållbarhetsfrågor började redan under universitetsutbildningen då han engagerade sig fackligt. Intresset för social hållbarhet utvecklades sedan till ett intresse för miljömässigt hållbarhet.

LÄS MER
STOCKHOLM

CHRISTINA MARGARITOGLOU

Bakgrund: För inte så länge sedan var Christina en storkonsument av mode, kläder och prylar. Den stora lyckan var famnen full av shoppingkassar.

LÄS MER
TYRESÖ/HANINGE

LISA MÅNSSON

Bakgrund: Lisa bor i Tyresö söder om Stockholm med sin man Andreas och barnen Anna född 2006 och Axel född 2004.

LÄS MER
KARLSKRONA

BEN ANDERSEN

Kalmar

Dag Hansson

Bakgrund: Bakgrund: Dag är vår redaktör för Ekoguiden Kalmar.

TROLLHÄTTAN

JOHAN GADD

Bakgrund: Utbildad inom kemi, miljöintresserad och tio års jobb inom läkemedelsbranschen. Nu jobbar jag för att ändra folks köpvanor. Äger och driver en butik med ekologiska barnkläder och leksaker.

ESKILSTUNA

ISABELLE FROST

Bakgrund: Isabelle är vår f d redaktör för Eskilstuna som stöttar och hjälper till i det lokala arbetet.

Jag tror att vi som konsumenter har mer makt än vad de flesta anar. Allt vi gör under en dag formar världen, även om vi inte ser det i en direkt påverkan. Det är där problemet ligger.

LÄS MER
STOCKHOLM

THERESE STORM

Bakgrund: Therese var Ekoguidens redaktör för Ekoguiden Stockholm 2015 och har sedan dess fortsatt att föreläsa åt oss (Peace & Love 2015 och 2016) och skriva artiklar.

LÄS MER
LOKALA REDAKTÖRER

EMMA PAULSSON – UPPSALA

Bakgrund: Emma är vår f d redaktör för Ekoguiden Uppsala som stöttar och peppar det lokala arbetet.

LÄS MER
KARLSTAD

ULRIKA NELDORIN

BORÅS

LOTTA MAGNANDER