Möt några av våra engagerade volontärer, utan dem skulle inte Ekoguiden finnas. På varje ort arbetar en redaktör och recensenter ideellt med att kartlägga och recensera sin stads gröna smultronställen. Dessutom arrangerar de klädbyten och filmvisningar samt medverkar på aktiviteter som ekofestivaler, mässor och julmarknader.

Vill du joina gänget? Maila amanda.bengtsson@medvetenkonsumtion.org för att komma i kontakt med din lokala redaktion. 

Borås

Sophie Ragnhage

Bakgrund:

Jag är utbildad kvalitetstekniker inom textil. Idag jobbar jag dagligen med hållbarhetsfrågor inom arbetsklädersbranschen och brinner även förde små och stora hållbarhetsfrågorna i privatlivet.  

 

LÄS MER
Norrköping

Louise Thorén

Bakgrund: Utbildad miljövetare som just nu läser sista året på en master i hållbar utveckling vid Linköpings Universitet. 

 

LÄS MER
Göteborg

Linnéa Teigen

Bakgrund: Linnéa har studerat grafisk design och kommunikation och jobbar nu som it-konsult. Hon har ett stort intresse för miljöfrågor och brinner speciellt för hållbar, ekologisk och vegetarisk mat.

LÄS MER
Göteborg

Julia Olausson

Bakgrund: Kreativitet, nytänkande och skapande finns med i det mesta jag gör. Jag älskar att loppisfynda (och är rätt så bra på det dessutom) och skapa nytt av gammalt. Miljömedvetenhet och hållbara konsumtionsvanor har sedan länge intresserat mig och stått högt på min prioriteringslista. 

LÄS MER
Stockholm

Sandra Swartling

Bakgrund: Är en hälsofantast då jag dels läser till psykolog, dels är yogalärare samt jobbar på ett vegansk hälso-café. Och det smidiga är att det som är bra för vår jord också bra för vår kropp, själ, hälsa och våra medmänniskor! 

LÄS MER
Malmö

Veronica Nilsson

Bakgrund: Hotellchef som sadlat om och nu satsar på matfrågor, skrivande och events. Är utbildad i Humanekologi vid Lunds Universitet. Bor i Malmö och Sevilla. Motto: “For a better world and a more sustainable future”. www.veronicacharlott.com

Karlstad

Elin Iderström

Bakgrund: Elin är socionom och blivande konsumtionskritisk kommunikatör som bor strax utanför Karlstad. Hon brinner för det skrivna ordet, hållbara lösningar och gillar att odla grönsaker.

LÄS MER
GOTLAND

HELENA UDDHOLM

Bakgrund: Miljö -och rättvisefrågor ligger mig varmt om hjärtat och att vara en medveten konsument är en viktig del av detta.

LÄS MER
Uppsala

Malin Andersson

Bakgrund: Jag arbetar på CEMUS (centrum för miljö- och utvecklingsstudier) med kurser inom Hållbar utveckling på Uppsala universitet. Jag vill gärna hjälpa människor att kunna agera och förändra hur de lever för att skapa en mer hållbar framtid.” 

TYRESÖ/HANINGE

LISA MÅNSSON

Bakgrund: Lisa bor i Tyresö söder om Stockholm med sin man Andreas och barnen Anna född 2006 och Axel född 2004.

LÄS MER
KARLSKRONA

BEN ANDERSEN

Kalmar

Dag Hansson

Bakgrund: Bakgrund: Dag är vår redaktör för Ekoguiden Kalmar.

TROLLHÄTTAN

JOHAN GADD

Bakgrund: Utbildad inom kemi, miljöintresserad och tio års jobb inom läkemedelsbranschen. Nu jobbar jag för att ändra folks köpvanor. Äger och driver en butik med ekologiska barnkläder och leksaker.

STOCKHOLM

THERESE STORM

Bakgrund: Therese var Ekoguidens redaktör för Ekoguiden Stockholm 2015 och har sedan dess fortsatt att föreläsa åt oss (Peace & Love 2015 och 2016) och skriva artiklar.

LÄS MER
BORÅS

LOTTA MAGNANDER

MALMÖ

Björn Jensen

Bakgrund: Björn har varit engagerad på ideell basis i föreningen sedan 2012 och som redaktör för Ekoguiden Malmö de senaste två åren. Han känner föreningen och Ekoguiden väl (han  var tidigare samordnare för Ekoguiden) och brinner för att fånga upp och hjälpa fler att kanalisera sitt engagemang.

LÄS MER