Föreningen

Föreningen Medveten Konsumtion Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening, som har sitt säte i Stockholm men är verksam över hela Sverige.

Vi är en liten förening som arbetar med de stora frågorna. Hos oss kan du få inspiration och utbildning om hur du som konsument i din vardag, din arbetsplats eller företag kan göra mer hållbara och medvetna val genom enkla råd och tips.

Forskningen visar att många vill konsumera mer hållbart, men vet ofta inte hur – det vet vi! Du kan boka oss för en föreläsning, ta del av våra råd & tips här på hemsidan eller använda vår gratistjänst – Ekoguiden för att hitta schyssta eko-reko ställen i din stad.

Vi arbetar utan pekpinnar och brukar säga att man ska eftersträva reflektion, snarare än perfektion. Vi erbjuder inspiration när vi föreläser och håller workshops för att ge dig verktygen, inte dåligt samvete. Läs mer om oss här.

Föreningen verkar för att få ut ordet och information om medveten konsumtion i medier och vi har haft flerårigt samarbete med tågtiden Kupé – Sveriges mest lästa magasin där vi gett hållbarhetstips till den enskilde konsumenten. Vi ger även kontinuerligt underlag till content i rikstäckande, lokala medier och fungerar som talesperson t ex för En Köpfri dag i rörliga medier. Nedan kan du se ett av våra framträdanden i TV4 Nyhetsmorgon.

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, vi hjälper gärna till! Är du journalist kan vi erbjuda ett stort nätverk av kompetenta experter – privatpersoner likväl som yrkesutövare – inom flera hållbarhetsområden som vi gärna sammankopplar dig med.

Medveten Konsumtion är en demokratiskt uppbyggd organisation där medlemmarna tillsammans bestämmer riktlinjer och mål vid det årligen återkommande årsmötet. Samtliga medlemmar har rösträtt på årsmötet.

Föreningens styrelse är därefter ansvarig för att verksamheten under året genomförs enligt vad medlemmarna bestämt på årsmötet.

Organisationsnumret för föreningen är 802440-6186.